:

:

TV Most

clock

Jul 09, 2022   14:13

0

128

Snage LNR i Rusije napreduju ka Seversku

Snage samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i Rusije napreduju ka gradovima Seversk, Artjomovsk i Soledar, izjavio je danas pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov.

"Vojska Rusije je bukvalno pre dva dana oslobodila Georgijevku, koja je između Belogorovke i Severskog. Tu je bilo veoma jako uporište, ali ih je naša odvažna vojska istisnula odatle", rekao je Kiseljov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, istog dana su na prilazima Seversku artiljerci LNR izveli veliki napad na ukrajinske snage, koje su se povukle ka Kramatorsku.

"Naši odredi polako napreduju ka oblasti Artjomovska (Bahmuta), Sioledara. Na taj način ćemo i nadalje oslobađati naše teritorije", dodao je Kiseljov.

On je u ponedeljak rekao da ruske snage napreduju ka Seversku iz dva pravca, odnosno iz Artemovska, preneo je TASS.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov kazao je u četvrtak da su ruske Vazdušno-kosmičke snage eliminisale do 350 ukrajinskih vojnika i 20 oklopnih vozila koji pripadaju dvema mehanizovanim brigadama i brdskoj jurišnoj brigadi kod Artjomovska.

Seversk se nalazi na istoku Ukrajine, oko 30 kilometara zapadno od Lisičanska. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da su ruske trupe preuzele kontrolu nad Lisičanskom i da je LNR potpuno pod kontrolom ruskih snaga.

Kremlj: Ukrajinske snage u Harkovu regrutuju zatvorenike

Zbog gubitaka i dezerterstva ukrajinske snage u brigadu u Harkovu regrutuju zatvorenike, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Zbog velikih gubitaka i dezerterstva, jedinice 127. brigade Teritorijalne odbrane u Harkovu regrutuju zatvorenike koji izdržavaju kaznu u gradskim popravnim ustanovama“, stoji u saopštenju, prenose RIA Novosti.

Ukrajinska vojna komanda "na svaki mogući način" prikriva činjenice da trupe nemaju dovoljno osoblja, izjavio je prošle nedelje portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov, prenosi TASS.

Izvor: T a n j u g

LNRUkrajinaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva