:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2020   14:33

0

158

Spirić sa predstavnicima Udruženja slepih i slabovidih u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić sa saradnicima održao je sastanak sa članovima Udruženja slepih i slabovidih, kojima je uručena i pomoć u hrani, i higijenskom materijalu.

“Sedam decenija postojanja Udruženja slepih i slabovidih u kosovskomitrovačkom regionu jasno govori o ozbiljnosti ove organizacije. Mi kao lokalna samouprava nastavljamo i ove godine planom budžeta finansiranje i stvaranje boljih uslova za njihov rad. Prostorije jesu jedan od gorućih problema koji treba zajedničkim nsnagama da rešavamo u godini i emsecima koji su pred nama” istakao je Spirić.

On je naveo da je jako značajno za ovo udruženje da ima jako talentovanih članova, pre svega dobrih i čestitih ljudi koji su kako je rekao, angažovani u Zdravstvenom centru, gde se poštuje zakonska normativa za osobe sa invaliditetom da budu uključeni u sve društvene tokove.

“To pokazuje odgovornost. Lokalna samouprava u saradnji sa Centrom za socijalni rad zbrinula je u prethodnom periodu zbrinula je stambeno četiri lica iz ovog udruženja. To nas dodatno motiviše, da punim intenzitetom zajedno sa državom Srbijom pomažemo svim grupama i svim građanima. Nema podele, svi žive sa nama, nijedan hendikep ne može zaustaviti bilo koga , jer svi moraju da očekuju dobrobit države Srbije i srpskih institucija”.

Radovan Jakovljević, predsednik Udruženja slepih i slabovidih izrazio je veliko zadovoljstvo što su se susreli sa lokalnom saoupravom na čelu sa predsednikom Aleksandrom Spiriće.

“Razmenili smo dosadašnja iskustva, izneli naše probleme, i posebno smo zadovoljni jer je lokalna samouprava obezbedila stanove za četiri naša člana, kojima sada imaju rešeno stambeno pitanje. Posebno bih se zahvalio i Zdrvatsvenom centru koji zapošljava naša tri člana. Idemo i u ovu godinu sa posebnom željom i voljom da bude sve bolje i bolje , svim građanima Kosovske Mitrovice i naše države Srbije ” rekao je Jakovljević.

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica finansira školovanje Ilije Zdravkoviča, slepog dečaka koji pohađa školu u Zemunu. Njegova baka Senka Tošić.

“Ja sam baka slepog unuka koji pohađa školu za slepe i slabovide “Veljko Ramadanović” u Zemunu. Zahvaljujem Opštini Kosovska Mitrovica i našem predsedniku Aleksandru Spiriću što svake godine finansira njegovo školovanje i internat. Najviše sam zahvalna što smo dobili stan, u koji treba da se uselimo, da moje dete ne bi živelo u garaži. Mnogo sam zahvalna” rekla je Senka.

Udruženje slepih i slabovidih u Kosovskoj Mitrovici broji 90 članova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMSpirićKosovska MitrovicaUdruženje slepih i slabovidih
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva