:

:

TV Most

clock

Septembar 10, 2023   18:28

0

251

Srbi na KiM uz trobojke i navijanje proslavili titulu vicešampiona sveta u košarci

Srbi na severu Kosova i Metohije, ali i u Gračanici i okolnim mestima, proslavili su danas srebrnu medalju košarkaša na Mundobasketu.

Kolona vozila, okićena srpskim zastavama, krenula je iz pravca Zvečana i uz trubljenje sirena i mahanjem trobojkama, prošla ulicama Severne Mitrovice, da bi svoju rutu završila kod spomenika Kneza Lazara i ulice Kralja Petra Prvog. Pešaci, koji su se u datom trenutku našli na toj maršruti, radovali su se sa njima, dajući im podršku.

Slavilo se i na centralnom Kosovu, a navijači iz Gračanice i okolnih sredina koji su finale pratili u kafićima poručili su za Kosovo onlajn da je košarkaška reprezentacija Srbije postigla izvanredan uspeh i da su ponosni na njih i pored poraza u finalnoj utakmici protiv Nemačke. 

Nikola Zdravković sa prijateljima pratio je utakmicu srpske reprezanticije. Verovao je da srpski košarkaši mogu do zlata, ali poraz ne doživljava kao neuspeh.  

„Nismo ih ispratili kako treba, imali smo veliku sumnju zato što nisu igrali naši ključni igrači, naše najveće zvezde u NBA i Evroligi. Pokazali su nam  da košarku ne igra pojedinac, nego da igra tim. Svojom hemijom su nam pokazali da mogu da stignu do finala. Finalu se završilo kako se završilo, ali i dalje navijamo za njih i uz njih smo. Živela Srbija“, rekao je Zdravković.

I Saša Jančetović kaže da je oduševljen velikim uspehom naših košarkaša i da nije razočaran porazom od Nemaca. 

"Svaka čast našim mocima. Svaki uspeh naše reprezentacije odavde odjekuje najviše. Mi smo otišli kao autsajderi. Bodrili smo ih od samog početka, dosta su postigli. Drugi smo na svetu, to mnogo znači za nas ovde. Daju nam samopozdanje", rekao je Jančetović.

Izvor: Kosovo online; Foto i video: Kosovo online

KiMslavljeSrbi na KiMmedaljaSvetsko prvenstvo u košarci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva