:

:

TV Most

clock

Novembar 27, 2023   9:27

0

77

Srbi u Predstavničkom domu PSBiH tražiće smenu ministra odbrane Zukana Heleza; Danas sednica Predsedništva BiH

Zbog neutemeljenih izjava koje urušavaju bezbednost Klub poslanika SNSD-a i srpski klub u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH tražiće smenu ministra odbrane u Savetu ministar Zukana Heleza. Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović zatražiće na današnjoj sednici Predsedništva informaciju o tvrdnjama ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza o navodnim paravojnim kampovima u Srpskoj.

Srpski član Predsedništva Željka Cvijanović na sednici Predsedništva BiH će tražiti informaciju o Helezovim tvrdnjama o postojanju navodnih paravojnih formacija i kampova za obuku na teritoriji Republike Srpske.

Predsedništvo bi na narednoj sednici trebalo da razmatra i odluku o imenovanju generala Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Obaveštajno bezbednosna agencija (OBA), SIPA i MUP Srpske trebalo bi da ispitaju da li na prostoru Rogatice i planine Maglić postoje kampovi za obuku pravojnih formacija, kako u javnosti tvrdi ministar odbrane Zukan Helez. Informaciju će od bezbednosnih struktura tražiti Predsedništvo, na inicijativu srpskog člana Željke Cvijanović.

"a sam predložila da ide ova tačka na dnevni red zato što hoću da stvari isteram na čistac i da kažem gde su vam te informacije? Gde piše to što vi gospodine Helez tvrdite u javnosti ili izađete na neki intervju i izbacite par bombastičnih rečenica i onda se zabavlja cela javnost ovde ali i ta međunarodna javnost", rekla je ranije Cvijanović.

OBA je ranije demantovala Helezove tvrdnje. Da ne raspolažu informacijama o vojnim kampovima za obuku u Srpskoj, obavestili su predsedavajuću Saveta ministara Borjanu Krišto (HDZ).

Zbog širenja panike i podrivanja bezbednosti, srpski predstavnici u Parlamentu BiH tražiće smenu Zukana Heleza sa mesta ministra odbrane, prenela je RTRS.

Danas sednica Predsedništva BiH

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović zatražiće na današnjoj sednici Predsedništva informaciju o tvrdnjama ministra odbrane u Savetu ministara Zukana Heleza o navodnim paravojnim kampovima u Srpskoj.

Biće zatraženo dostavljanje informacija od Obaveštajno-bezbednosne agencije i onih koji su o tome pričali.

Cvijanović smatra da Helez treba da bude smenjen, i da su njegovi navodi izmišljeni s namerom da se destabilizuju odnosi u okviru BiH.

U narednom periodu, Cvijanović će inicirati i da se na Predsedništvu nađe informacija o radikalnim islamskim pojavama u BiH.

Na sednici Predsedništva BiH trebalo bi da se nađe i odluka o imenovanju novog generalskog kora Oružanih snaga BiH. Za načelnika Zajedničkog štaba predložen je general Gojko Knežević.

Cvijanović je izjavila ranije da ima određene informacije da će biti opstrukcije oko izbora Kneževića, jer, kako je navela, postoji sprega da se spreči da Srbin dođe na čelo Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH.

Ministar bezbednosti u Savetu ministara Nenad Nešić rekao je da će se, ukoliko general Knežević ne bude imenovan za načelnika Zajedničkog štaba, još jednom pokazati da je BiH nemoguća država i da Bošnjaci rade na njenom urušavanju.

Izvor: T a n j u g

Parlamentarna skupština BiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva