:

:

TV Most

clock

April 11, 2021   21:35

0

13248

Srpska lista osudila pritisak na igumana manastira Visoki Dečani oca Savu Janjića

Srpska lista najoštrije je osudila pritisak Saveta za ljudska prava na igumana manastira Visoki Dečani Savu Janjića i Srpsku pravoslavnu crkvu uopšte zbog izrečene istine o ugroženosti srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji, koja je konstatovana od strane nezavisnih međunarodnih institucija, i ovom prilikom javno su pozvali Vladu u Prištini i ostale institucije da se ograde od ovakvih stavova a odgovorne koji sprovode kampanju kriminalizacije oca Save Janjića pozovu na odgovornost.

Srpska lista podseća da je manastir Visoki Dečani više puta bio meta, čak i oružanih napada, i da je godinama unazad na listi ugroženih objekata od značaja za hrišćansku i svetsku kulturu uopšte.

Bratstvo manastira Visoki Dečani na čelu sa ocem Savom Janjićem živi okruženo Albancima, i svako etiketiranje kojem je  on izložen je najdirektnija pretnja njegovoj i bezbednosti samog manastira, i to je apsolutno opasno i nedopustivo.

Namera da se Srbima uvede verbalni delikt kako bi se zaustavila istina, i svetu se ne predoči u kakvim uslovima živi srpski narod i sveštenstvo Srpske Pravoslavne Crkve na Kosovu i Metohiji, je neprihvatljiva i mi na to nikada nećemo pristati.

KiMSava JanjićVisoki Dečani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva