:

:

TV Most

clock

Januar 26, 2024   15:51

0

141

Srpska lista: Upad u zgradu Opštine Gora nastavak Kurtijeve nasilne politike prema nealbancima

,,Brutalni upad do zuba naoružanih Kurtijevih pripadnima specijalne jedinice u kancelarije opštine Gora izvršen je na direktnom nalogu Aljbina Kurtija i sa ciljem zastrašivanja nealbanaca, a pre svega Goranaca koji žive u ovoj opštini", ocenila je Srpska lista. 

,,Blokiranje čitavog sela u kome u miru žive Goranci uz demonstraciju sile izazvao je uznemiranje naše braće iz goranskog naroda u Dragašu ali i uznemirenje svih Goranaca ma gde da oni žive. I poslužilo je Kurtijevim posilnima Svečli i Krasnićiju da se iživljavaju nad mirnim i poštenim građanima iz Gore", navodi se u saopštenju. 

Srpska lista smatra da je plan režima u Prištini etničko čišćenje svih koji vole državu Srbiju. 

,,Hiljade porodica u opštini Gora je ugroženo zbog ovog kaubojskog upada i to mora biti alarm za reakciju međunarodne zajednice koja napokon mora da stane na kraj ovom zulumu", navodi se u saopštenju.

,,Kurti čini sve da pobegne od dijaloga i veruje da će etničkim čišćenjem Kosova i Metohije od Srba i ostalih nealbanaca uspeti u nameri da reši sva pitanja i probleme koji su morali i koji će morati biti deo dijaloga. Svo delovanje Aljbina Kurtija je ono što je naš narod više puta doživeo na ovim prostorima od raznih okupatora, ali je na kraju rezultat uvek bio isti, i Srbi i Goranci i svi drugi narodi su opstajali i ostajali a okupatori su bili poraženi", stoji u saopštenju. 

,,Nakon što su Kurtijevi ministri pokazali “nadljusku hrabrost” u borbi sa bilbordom u Zvečanu i slali poruku da će tragovi Srbije nestati, želimo da im poručimo da je svaki Srbin na Kosovu i Metohiji ujedno i trag Srbije na ovim prostorima, a ujedno i seme iz kog će jednog dana svanuti sloboda i kraj okupacije", poručuju iz Srpske liste.

Izvor: TV Most, saopštenje; Foto: Radio Kontakt plus

KiMGoraSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva