:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2023   17:19

0

83

Srpska strelkinja Zorana Arunović izabrana za člana Sportske komisije EOK-a

Srpska strelkinja Zorana Arunović izabrana  je za člana Sportske komisije Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) na 7. Forumu evropskih sportista koji se održava u Rimu, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije (OKS).  

Kako je saopšteno na sajtu OKS, u glavnom gradu Italije danas su izabrani novi članovi Sportske komisije EOK-a na dvogodišnji mandat. Za četiri člana Komisije kandidovalo se 13 sportista, od kojih su tri pozicije određene za predstavnike letnjih sportova, a jedna za predstavnika zimskih.

Arunović je u konkurenciji 11 sportista iz letnjih sportova izabrana za člana Sportske komisije EOK-a sa najviše osvojenih glasova. Za članove Komisije izabrani su i Aleksandra Miskovska (Slovačka, streličarstvo), Ronald Rauhe (Nemačka, kajak) i Johana Taliharm (Estonija, biatlon).

Posle isteka šestogodišnjeg mandata estonskog atletičara Gerdua Kantera, za novog predsednika Sportske komisije EOK-a izabran je engleski triatlonac Alister Braunli.

Misija Sportske komisije je da predstavlja sportiste u EOK-u, zastupa njihova prava i interese, i da obezbedi da se glas sportista čuje i uzme u obzir prilikom donošenja odluka.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

ArunovićSportska komisija Evropskog olimpijskog komiteta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva