:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2022   17:34

0

133

Stefanović: Sve više mladih želi u elitnu, 63. padobransku

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, obišao kandidate koji se nalaze na selektivnoj obuci za prijem u 63. padobransku brigadu, a kojih je ove godine najviše do sada.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo što sve više mladih želi da postane pripadnik elitne 63. brigade i najavio nastavak opremanja te jedinice.

"Već nekoliko godina imamo povećanje broja mladih zainteresovanih da dođu i pokušaju da postanu specijalci 63. padobranske brigade, a ove godine je njihov broj najveći do sada", istakao je Stefanović, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Ministar je danas u jedinici imao priliku da vidi kako izgleda selektivna obuka za one koji će uskoro postati deo 63. padobranske brigade, ali i da čuje kako će izgledati i onaj mnogo složeniji deo obuke koji ih očekuje.

Stroge selekcije među velikim brojem zainteresovanih prošlo je ukupno 12 pripadnika Vojske Srbije i lica iz civilstva koja su se prijavila na konkurs za prijem, a koji se trenutno nalaze na selektivnoj obuci na aerodromu u Nišu.

"Drago mi je da vidim i koliko su motivisane starešine koje vode ovu jedinicu i svaki čovek ovde. Učinićemo sve da u narednom periodu mogu da računaju i na nove padobrane i najsavremeniju opremu da bi im olakšali izvršavanje njihovih zadataka", rekao je Stefanović.

On je poručio da sve što su pripadnici te brigade učinili za Srbiju u prethodnom periodu, i što čine i danas svojim radom, jasno pokazuje i koliko su spremni da od mladih ljudi i iz redova Vojske i iz civilstva, stvaraju nove pripadnike specijalne jedinice, ljude koji će uvek štititi Srbiju i njen narod.

Stefanovića je na niškom vojnom aerodromu zamenik komandanta 63. brigade pukovnik Nenad Bulatović upoznao sa sadržajem, zadacima i ciljem selektivne obuke, nakon čega je ministar razgovarao sa instruktorima obuke i kandidatima.

Izvor: T a n j u g

Stefanović63. padobranska brigada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva