:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2023   22:05

0

150

Stoilković: Kurti je ozbiljan palikuća

Povodom preporuke tzv. premijera Aljbina Kurtija da se Skoplje približi samoproglašenom Kosovu, Albaniji i Bugarskoj, a udalji od Srbije reagovao je i predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i narodni poslanik u Sobranju Ivan Stoilković koji je izjavio da je Aljbin Kurti ozbiljan palikuća u regionalnoj konstelaciji odnosa.

 

"Svako ima pravo na svoj politički stav, ima pravo i da mrzi i da voli, ali kada mrzi kao što enverhodžista Kurti mrzi Srbe i na osnovu te mržnje teroriše Srbe na Kosovu i Metohiji, to može da se toleriše, čak što više i podržava, ponekad ćutnjom, ponekad bestijalno i bestidno javno, pa čak i da se proglašava za demokratsku vrednost. Kada sam ne tako davno makedonskoj javnosti uputio pitanje dali retorika Aljbina Kurtija ugrožava regionalnu stabilnost, ćutke se prešlo preko toga, pa čak i sa podrškom Kurtiju. Ali evo juče i danas vidim kada isti politički isprdak, hvaljeni demokrata, enverhodžista po ubeđenju, udari po leđima makedonskog naroda i države javili su se politički punjoglavci da nam sole pamet i po ko zna koji put glume lažne patriote.

Prepoznaće se sami, ne brinite, jer ih narod odavno prepoznao. Zima ali i leto je možda najbolje vreme da nas podseti ljuskom ništavilu, nedostojnog čak i teško pripitomljenih zverova. Vide se iz aviona instruirani potrčkovci koji sada kao osuđuju Kurtija i "drndaju vunu dragome za gunju”, ali nikada neće ništa reći o tome da je Makedonija pretvorena u političku deponiju, gde je Aljbin Kurti glavni politički gost, ali i jedini. Kao da ćemo zaboraviti da je ne tako davno na Prespa forumu bio glavni gost, pretstavljen kao demokratska nada regiona, iako se radi o ozbiljnom palikući u regionalnoj konstelaciji odnosa gde i Makedonija ima svoju ulogu, ali, ničija nije gorela do zore, pa neće ni ovim političkim abortusima", zaključio je Stoilković.

Izvor: B92; Foto: Politika/A: Vasiljević

KiMKurtiSeverna MakedonijaIvan Stoilković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva