:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2021   20:25

0

165

Tages Ancajger: Korona šok na Kosovu posle leta punog zabava

Zabave bez kraja, falsifikovani PCR testovi i mali broj vakcinisanih doveli su do eksplozije korone tokom leta na Kosovu, a povratnici sa odmora provedenog na Kosovu ga uvoze u Švajcarsku, piše švajcarski dnevnik "Tages Ancajger" u nedeljnom izdanju "Zontags cajtung".

Neposredno pred početak letnjeg raspusta prištinske vlasti su ukinule gotovo sve mere protiv korone, u želji da ne odustanu od "važne zarade" od posetioca iz dijaspora, navodi list, dodajući da je ovog leta na Kosovo doputovalo ljudi kao gotovo nikada ranije.

Samo u julu je 446.340 putnika sletelo u Prištinu, skoro duplo više nego u godinama pre korone.

"Tages Ancajger" ukazuje da je na Kosovu vladalo "žurka raspoloženje", diskoteke i restorani bili su prepuni, svuda su se organizovala venčanja i slavlja.

To su, konstantuje list, idealni uslovi za brzo širenje delta soja koronavirusa, pošto gotovo niko nije vakcinisan - kako domaće stanovništvo jer nije imalo mogućnost za vakcinaciju, a ni dijaspora, koja je u zemljama u kojima radi u jako malom broju iskoristila ponudu vakcinacije.

Do 20.jula na Kosovu gotovo niko nije više pozitivno testiran, prenosi dnevnik, ukazujući da su, nakon dolaska brojnih građana iz inostranstva, koji su mogli na Kosovo da uđu bez ikakvog testa, brojke eksplodirale.

Do danas Kosovo eksponencijalni rast broja novozaraženih ne može da zaustavi, dodaje list.

„Tages Ancajger“ navodi da su „dijasporci“ potom virus uvezli u zemlje u kojima rade, kao što su Švajcarska i Austrija, delimično koristeći i falsifikovane PCR testove.

A Kosovu su ostale visoki brojevi novozaraženih i preopterećeni zdravstveni sistem, zaključuje dnevnik.

Izvor: T a n j u g

ŠvajcarskaKosovokoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva