:

:

TV Most

clock

Maj 06, 2022   17:33

0

194

Talentovana Pavlina iz Orahovca otputovala u Rusiju, čeka je nastup za Dan pobede

Zaposleni u Ruskom domu danas su ispratili u Rusiju Pavlinu Radovanović iz Orahovca koja će tamo nastupati narednih mesec dana, a Pavlina će zapevati čak i u centru Moskve na obeležavanju Dana pobede 9. maja.

Zahvaljujući svom jedinstvenom vokalnom talentu ova dvanaestogodišnjakinja stekla je velike simpatije u narodu i epitet "kosovskog čuda", obajavljeno je na Fejsbuk stranici Kosovo i Metohija.

Pavlina je nastupala na Кosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj.

"Beogradska publika imala je priliku da se upozna sa ovom nadarenom devojčicom na njenom prvom solističkom koncertu koji je održan pre par meseci u Ruskom domu u Beogradu, a u znak sećanja na Martovski pogrom na Кosovu i Metohiji i početak NATO agresije", objavljeno je.

Tokom jednomesečnog boravka u Rusiji Pavlina će učestvovati sa nastupima u više umetničkih događaja kako u prestonici, tako i u drugim gradovima zemlje. Ovo će biti prilika da predstavi muzičku baštinu Кosova, svoj rodni grad Orahovac, ali i složen način života svojih sunarodnika u ovom metohijskom getu, upozna bogatu kulturu zemlje domaćina u kojoj boravi po prvi put. 

Paulinu uskoro očekuje jedan od najvažnijih događaja – nastup u centru Moskve na međunarodnoj sceni "Besmrtnog puka“ 9. maja povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom  svetskom ratu.

Izvor: Kosovo online; Foto: Sputnik

Pavlina RadovanovićOrahovacKiMDan pobede
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva