:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 04, 2019   20:06

0

238

Trivan: Pacolijeve pretnje Dačiću-demonstracija terorizma

Javno izrečena otvorena, nikad u diplomatskoj praksi zabeležena skandalozna pretnja smrću koju je Ivici Daćiču u Bukureštu uputio Bedžet Pacoli, demonstracija je terorističkog koda koji, ako ga međunarodna zajednica ne osudi, postaje opasan presedan za stabilnost i mir ne samo ovog regiona, nego Evrope i sveta, izjavio je danas funkcioner SPS Goran Trivan.

„Pretnje koje je izgovorio Pacoli, ministar jednog samozvanog entiteta, dokaz su da Kosovo, za koje se zalažu albanski teroristi, nije odmaklo dalje od terorističko-kriminalne ideologije, da je zarobljeno u rukama terorističko-kriminalnih pojedinaca, koji odlučuju o sudbini naroda i dece koja žive na tom prostoru“, saopštio je Trivan.

Ovo nisu obične pretnje, rekao je on, već je to na međunarodnoj sceni iskazana nedvosmislena i jasna demonstracija terorizma i kriminalno-terorističke politike kojom se poništava svaka vrsta ljudskog razgovora, diplomatskom dijaloga i civilizacijskih vrednosti.

„Dužni smo svi mi i međunarodna zajednica od koje taj mir zavisi, da se zločinačkim namerama suprotstavimo, da svojoj deci i budućim generacijama ostavimo bolju zemlju i čitavu civilizaciju u kojoj neće biti mesta za terorističke pokliče“, naveo je funkcioner SPS.

Pacolijeve pretnje, naglasio je on, deo su politike usmerene protiv napora Srbije da se postigne istorijski dogovor sa kosovskim Albancima, one su protiv svake politike zdravog razuma.

„Ništa logičnije nije nego da se brutalne pretnje usmere ka našem brilijantnom i nezaustavljivom ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, koji tako efektno već godinama sprovodi proces ‘odpriznavanja’ takozvane i samozvane nazovi države Kosovo. Idemo dalje! zaključio je Trivan.

Izvor: Танјуг

TrivanDačićPacolipretnje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva