:

:

TV Most

clock

Oktobar 07, 2023   11:47

0

105

Turska "neutralisala" najmanje 14 kurdskih militanata u Siriji

Turske snage su tokom noći "neutralisale" najmanje 14 kurdskih militanata na severu Sirije, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Ankari.

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je, nedelju dana posle bombaškog napada u Ankari, da su turske snage tokom noći "neutralisale" najmanje 14 kurdskih militanata na severu Sirije, što je termin koji obično koristi za likvidaciju, prenosi Rojters.

"Mete koje pripadaju teroristima PKK/YPG u severnoj Siriji,

u područjima operacija Štit Eufrata, Maslinova grančica i Izvor mira, bile su pod jakim udarima tokom noći", navodi ministarstvo.

Takođe, Ankara je saopštila da su napadači došli iz Sirije, ali su iz SDF (snage koje se bore protiv sirijskog predsednika Bašara el Asada) to demantovali.

Turska je ove nedelje poručila da su legitimne sve mete koje pripadaju zabranjenoj Kurdistanskoj radničkoj partiji (PKK) i kurdskoj miliciji u Siriji (YPG), pošto je PKK preuzeo odgovornost za napad u Ankari.

Turska je, posle napada u Ankari, pokrenula niz vazdušnih udara na ciljeve militanata u severnoj Siriji i Iraku, dok je istovremeno pojačala bezbednosne operacije u zemlji.

Izvor: RTS, Rojters; Foto: T a n j u g/AP

TurskaSirija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva