:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2022   13:19

0

177

U Zubinom Potoku položen kamen temeljac za novu rafting stazu

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković i gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović položili su danas kamen temeljac za izgradnju rafting staze u okviru Sportsko-rekreativnog centra Zubin Potok.

Ideja o gradnji rafting staze rodila se 2015. godine kada je u Zubinom Potoku prvi put održano Prvenstvo Srbije u raftingu.

„Tradicija se nastavila, imali smo i par evropskih kupova a pretprošle godine održan je i Svetski kup. Niz održavanja takmičenja na ovoj stazi nam je dao puno pravo da konkurišemo i ove godine smo dobili održavanje svetskog juniorskog  rafting prvenstva što je izuzetna čast i za opštinu Zubin Potok i za državu Srbiju i sve nas“, rekao je Srđan Vulović, gradonačelnik Zubnog Potoka.

On je naglasio da su projekat podržale država Srbija i Kancelarija za KiM bez čije pomoći, kako je rekao, ne bi ničega bilo.

„Sve ovde što se radi je naslonjeno je i podržano od strane Kancelarije za KiM i države Srbije“, istakao je Vulović i zahvalio se i Ministarstvu za sport Republike Srbije koje je, takođe, podržalo ovaj projekat.

Ispred Kancelarije za Kosovo i Metohiju Jelena Stojković, pomoćnica direktora Kancelarije za KiM izrazila je zadovoljstvo realizacijom projekta koji je podržala Kancelarija.

„Ovaj projekat je jasan znak šta znači imati viziju. Danas obeležeavamo početak radova na rafting stazi u okviru sportsko-rekreativnog centra u Zubinom Potoku i upotpunjujemo sadržaj centra.Time dajemo novi značaj, doprinos za jedan zdrav projekat“, rekla je Stojković i dodala da Zubin Potok sa svojim prirodnim lepotama ima veliki potencijal što opravdava ulaganja kojih će biti i u narednom periodu.

Prema njenim rečima, država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastavljaju da ulažu u projekte koji se realizuju na Kosovu i Metohiji od infrastrukture do projekata vezanih za sport i rekreaciju.

Ovaj značajan i kapitalni projekat finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju, a njime je obuhvaćeno uređenje korita reke Ibar i obale u dužini od jednog kilometra, izrada bukova i prepreka na stazi kao i pristupnih puteva za prevoz opreme do startne i ciljne ravni, kao i uređenje i obezbeđenje dela obale u dužini od 150 metara gde će biti izgrađene moderne tribine kapaciteta do 1.000 mesta.

Dužina rafting ili kajakaške staze može biti dužine 350m do 1km u zavisnosti od discipline i tipa takmičenja koji se organizuje. 

Ovim važnim projektom značajno će se unaprediti kako turistički potencijali opštine ZUbin Potok koja svake godine beleži sve više poseta sportsko rekretaivnog karaktera, ali će ovaj sportski kompleks imati i višestruki značaj za unapređenje i sportskih aktivnosti dece i omladine. 

Izvor: TV Most; Foto: TV Most

KiMZubin Potokrafting stazaSrđan VulovićJelena StojkovićKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva