:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2019   22:06

0

217

UEFA pokušava da spreči ignorisanje kosovskog tima

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) pooštrava svoja pravila kako bi sprečila države, koje ne priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova, da ignorišu kosovski fudbalski tim, prenosi AP.

"Ova politika obavezuje sve druge timove da prihvate da igraju protiv nacionalnih i klupskih timova Kosova, ako je to rezultat žreba, bilo na njihovoj teritoriji ili na teritoriji Kosova", rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Međutim, primećuje AP, postoje neke rupe u pravilima UEFA.

Kako objašnjava agencija, nova pravila odnose se na utakmice, koje se tokom kvalifikacija igraju kod kuće i u gostima, ali ne preciziraju šta će se dogoditi ako se, na primer, kosovska i španska reprezentacija plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Španija je jedna od zemalja EU koje ne priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova.

Tim takozvanog Kosova i dalje će u žrebu kvalifikacija biti odvojen od reprezentacija s kojima ne igra iz bezbednosnih razloga, kao što su timovi Srbije i BiH.

Fudbaleri takozvanog Kosova igraće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se odvijati u gradovima u 12 država, od kojih četiri - Azerbejdžan, Rumunija, Rusija i Španija, ne priznaju samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

Izvor: Танјуг

sportUEFA
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva