:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 25, 2020   12:56

0

95

Umesto Sajma, u oktobru Festival knjige na zahtev izdavača

Na predlog izdavača, tokom oktobra biće organizovan Festival knjige umesto tradicionalnog Sajma knjiga, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

 

"Izdavači su predložili dve lokacije, Knez Mihailovu i Kalemegdan. Iskreno, smatram da je bolji izbor Kalemegdan, jer ima više prostora", rekao je Vesić za Studio B, a saopštila Gradska uprava.
Dodao je da je o tome danas razgovarao sa nadležnim gradskim sekretarom.
"Predložićemo da se festival održi na Kalemegdanu i da štandovi budu izloženi desetak dana, ili dve nedelje, a možda i dva vikenda, kako izdavači budu hteli. Na taj način će Beograđanima ipak izložiti i ponuditi knjige i to na otvorenom prostoru", rekao je Vesić.
Tako će ipak biti održan kontinuitet, dok se čeka decembar i odluka da li će Sajma knjiga, u skladu sa epidemiološkom situacijom, ipak biti.
Vesić je pojasnio da je tradicionalni Sajam knjiga odložen zbog epidemiološke situacije, jer bi organizacija sajma bila teška zbog zatvorenog prostora u kojem se održava, dodajući da uspešan sajam mora da okupi veliki broj ljudi, uz organizovane dolaske škola.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva