:

:

TV Most

clock

Januar 24, 2024   17:37

0

160

Unmik o uklanjanju zastave UN u Leposaviću: Utvrđujemo činjenice, imovina UN nepovrediva

Sa jarbola ispred opštinske zgrade u Leposaviću skinute su zastave Srbije i Ujedinjenih nacija, a iz misije Unmik za Kosovo onlajn je rečeno da utvrđuju činjenice povodom medijskih izveštaja o uklanjanju zastave UN i ukazuju da je imovina Ujedinjenih nacija nepovrediva i da se mora čuvati i obezbeđivati u svakom trenutku.

„Unmik je upoznat sa medijskim izveštajima o uklanjanju zastave sa zgrade opštine Leposavić. Dok utvrđujemo činjenice, ponavljamo da su prostorije i imovina Ujedinjenih nacija nepovredivi i da se moraju čuvati i obezbeđivati u svakom trenutku”, navodi se u odgovoru Unmika dostavljenom našoj reakciji.

Inače, Kosovo onlajn je 24. decembra prošle godine otkrio da su u Leposaviću, u kancelariju Unmika, upali aktuelni opštinski službenici u administraciji gradonačelnika Hetemija i uklonili tablu Unmika, iako su shodno Konvencijama o privilegijama i imunitetima Ujedinjenih nacija koju je Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila 13. februara 1946. godine u Njujorku, prostorije Ujedinjenih nacija nepovredive.

Izvor: Kosovo online; Foto: TV Most

KiMLeposavićzastava UNUN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva