:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2019   19:42

0

238

Vaterpolisti Srbije lako protiv Rumunije

U trećem kolu kvalifikacija za Svetsku ligu vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas u Subotici Rumuniju sa 13:6 (3:1, 4:1, 4:2, 2:2) i preuzela prvo mesto u D grupi, sa jedinom bodom više od Hrvatske.

Pobednik grupe i učesnik završnog turnira biće poznat posle gostovanja našeg tima u Hrvatskoj. Ta utakmica na programu je 12. marta u Sisku.

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Savić utakmicu protiv Rumunije iskoristio je da pruži šansi nekolicini mladih igrača, koji su debitovali za nacionalni tim.

Pred punim tribinama srpski vaterpolisti su od početka nametnuli ritam koji im odgovara i sve vreme su imali sigurnu prednost.

Uprkos izmenjenom sastavu, igra u odbrani je bila na zavidnom nivou, bez previše grešaka, a neuigranost je mogla da se uoči samo u napadima sa igračem više.

Igrač više: Srbija 9 (3), Rumunija 6 (2). Peterci: Srbija 2 (2)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3, Tankosić, Radović, Lazić 1, Tomić, Drašović 2, Lukić 2, Janković 2, Vučinić 1, Stojanović 1, Velkić 1, Dobožanov.

Rumunija: Cik, Vančik, Gergeljfi, George 2, Fulea, Đorđesku, Priotesa 1, Dragomiresku 1, Kalin, Oanta 1, Sabo 1, Antipa, Abrudan.

Izvor: Танјуг

vaterpoloSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva