:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 10, 2019   12:34

0

61

"Venecuela je spremna da primi međunarodnu humanitarnu pomoć"

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je država spremna da primi međunarodnu humanitarnu pomoć, posle sastanka u Karakasu sa šefom Crvenog krsta.

- Potvrđujemo spremnost da uspostavimo mehanizme za saradnju u vezi sa međunarodnom pomoći i podrškom - napisao je Maduro na Tviteru.

Predsednik, koji negira da se sadašnja situacija u Venecueli može opisati kao humanitarna kriza, ponovio je posle sastanka sa delegacijom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) da ta saradnja terba da poštuje "pravni poredak Venecuele", preneo je AFP.

Delegaciju MKCK predvodio je šef ove organizacije Peter Maurer. Ovaj tim doputovao je u Venecuelu u subotu, 6. aprila, a posetu bi trebalo da okonča danas.

MKCK je saopštio prošle nedelje da je "zabrinut zbog ozbiljnog uticaja sadašnje situacije na građane Venecuele, naročito na one koji nemaju pristup osnovnim servisima".

Venecuela je zahvaćena dubokom političkom krizom tokom koje se opozicioni lider Huan Gvaido u januaru proglasio za privremenog predsednika. U međuvremenu ga je priznalo više od 50 država, uključujući SAD, koje žele da se Maduro povuče.

Maduro tvrdi da su problemi u zemlji rezultat sankcija koje su uvele SAD, a Gvaido da potiču od korupcije i lošeg upravljanja.

Izvor: Танјуг

VenecuelaMadurohumanitarna pomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva