:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2022   18:48

0

108

Višedecenijsko iskreno prijateljstvo Srbije i Gane

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Akri sa ministarkom spoljnih poslova i regionalnih integracija Gane Širli Bočvej i konstatovao da u bilateralnim odnosima nema otvorenih pitanja, već ih, kako je naglasio, karakterišu višedecenijsko prijateljstvo, uvažavanje i puno međusobno razumevanje po najvažnijim pitanjima.

Prema njegovim rečima, politički odnosi dve zemlje ne temelje se samo na dugoj tradiciji, koja seže u vreme osnivanja Pokreta nesvrstanih, već i na činjenici da smo odani istim vrednostima u međunarodnim odnosima.

U tom smislu, Selaković je zahvalio na podršci koju Gana pruža Srbiji po pitanju Kosova i Metohije.

Ministar je kazao da je naša spremnost za unapređenje bilateralnih odnosa potvrđena i odlukom o ponovnom otvaranju Ambasade Srbije u Akri nakon 21 godine, i izrazio nadu da će i Gana uskoro u Beogradu obnoviti rad svoje ambasade.

Selaković je ukazao da intenziviranje bilateralnih kontakata na svim nivoima pruža mogućnost saradnje u brojnim oblastima, a prema rečima ministra, naročito treba raditi na unapređenju ekonomske saradnje, navevši potencijale u poljoprivredi, građevinarstvu, vodoprivredi, IT i drugim oblastima.

Selaković i Bočvej su potpisali Sporazum o ukidanju viza na diplomatske i službene pasoše, a kasnije danas će zajedno prisustvovati svečanom otvaranju Ambasade Srbije u Akri.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

SelakovićŠirli BočvejGana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva