:

:

TV Most

Foto: Vlada RS

clock

Mart 27, 2024   15:57

0

39

Višković:Suština nametanja Izbornog zakona je eliminisanje Dodika sa političke scene

Suština najnovijeg nametanja izmena Izbornog zakona BiH od Kristijana Šmita  jeste eliminisanje predsednika Srpske Milorada Dodik iz političkog života BiH, poručio je premijer Srpske Radovan Višković.

To je, kako je rekao, jasno vidljivo iz člana osam ovog zakona.

,,Ove žalosne, jadne, nedemokratske i necivilizacijske izmene Izbornog zakona imaju samo jednu poruku i jednu odluku u smislu eliminacije predsednika Republike Srpske koji se zove Milorad Dodik iz političkog života BiH i to je poenta čitave priče", naveo je Višković.

Predsednik Vlade Republike Srpske je ukazao na dve tačke iz člana osam koje je Šmit dodao, i to tačku pet koja glasi: ,,Danom pravosnažnosti sudske presude kojom mu je izrečena sigurnosna mera zabrane obavljanja određenog zanimanja, delatnosti ili dužnosti koja predstavlja funkciju izabranog člana u organu vlasti", te tačku šest, koja glasi: "Danom pravosnažnosti sudske presude kojom je izrečena kazna koja za pravnu posledicu ima prestanak te službene dužnosti i tog radnog odnosa".

,,Ovo je rađeno zbog predsednika Republike Srpske i te žurbe i sudske presude koja će biti u ovom kontekstu. Međutim, u postojećem zakonu to nije pisalo tako i ovaj poslušnik nečijih naloga, a zna se čijih, koje ambasade, je ovo morao da uradi kako bi to imalo neki svoj sled", naveo je Višković.

Rekao je da je sve to malo zamotano u celofan zbog javnosti ,,kako se Srbi ne bi dosetili".

,,Međutim, Srbi su se odmah dosetili, i ove prevare i podvale ni po koju cenu ne smeju prihvatiti institucije Republike Srpske", naveo je Višković, prenela je Srna.

Izvor: T a n j u g; foto: Vlada RS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva