:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2023   21:32

0

151

Vozači kamiona na Jarinju blokirali put, blokada i na putu Niš – Priština

Vozači kamiona sa srpskim tablicama koji već više dana stoje na prelazu Jarinje, zbog blokade kosovske vlade za robu iz Srbije, odlučili su da blokiraju put Kosovska Mitrovica - Raška. Oko 30-ak kamiondžija iz Kuršumlije blokiralo je magistralni put Niš- Priština, u selu Rudare.

Kako prenose Novosti, vozači na Jarinju su izašli iz kamiona, propuštaju automobile i autobuse ali, kako su potvrdili, neće propuštati kamione kosovskih registrarskih oznaka. 

Kurir je preneo da je oko 30-ak kamiondžija iz Kuršumlije blokiralo je magistralni put Niš- Priština, u selu Rudare i ne dozvoljava da kamioni i autobusi sa kosovskim i stranim tablicama sa prostora KiM uđu u centralnu Srbiju.

Kako kažu, to je znak solidarnosti sa nealbanskim življem na Kosovu i znak protesta zbog odluke prištinskih vlasti da zabrane ulazak kamiona sa srpskim tablicama na Kosovo.

"Ljudi su revoltirani situacijom na KiM i na ovaj način želimo da pokažemo svoju solidarnost sa nealbanskim življem u ovoj južnoj srpskoj pokraini. Ostaćemo ovde dokle god bude trebalo", kaže kamiondžija iz Kuršumlije Aleksandar Papić.

Dodaju da ne odustaju od blokade, a ona je započela u 18.30 časova.

Do sada se već veliki broj kamiona vratio na Kosovo, iako su prešli administrativni prelaz Merdare i ušli u centralnu Srbiju.

Izvor: Kosovo online; Foto: TV Most

KiMblokada putevakamioniJarinje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva