:

:

TV Most

Foto: mod.gov.rs

clock

Jun 16, 2023   20:43

0

131

Vučević i Bocan-Harčenko o bezbednosnoj situaciji na KiM i jednostranim potezima Prištine

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Vučević je zahvalio na stalnoj podršci koju Ruska Federacija pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

On je tom prilikom još jednom istakao da je dugoročno strateško opredeljenje Srbije da zadrži status vojno neutralne države, bez članstva ni u jednoj od postojećih vojno-političkih organizacija.

Tokom sastanka ministar odbrane informisao je ambasadora o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji i jednostranim potezima koje povlače privremene institucije u Prištini sa ciljem izazivanja sukoba i destabilizacije regiona.

Ambasador Bocan-Harčenko zahvalio je na gostoprimstvu i prilici da razgovaraju o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u južnoj srpskoj pokrajini.

On je konstatovao da je jedini način za rešavanje svih sporova deeskalacija trenutne situacije i primena međunarodno obavezujućih sporazuma, uz poštovanje međunarodnog prava po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Aleksandar Bocan-HarčenkoMiloš VučevićKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva