:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2024   17:01

0

53

Vučević: U Vladi će biti nekih aktuelnih, a biće i novih ministara

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da će lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" za desetak dana obavestiti predsednika i javnost o predlogu za mandatara.

"Onda po dobijanju mandata, odnosno po određivanju mandatara od strane predsednika Republike, videćemo sastav nove vlade. Ona će biti svakako jedna sinergija i politike i struke, struke - svega onoga što mora da čini izvršnu vlast i što može da donese konkretne rezultate na sprovođenju politike s kojom smo se kandidovali i pobedili", rekao je Vučević za Tanjug.

Okosnica vlade, prema njegovim rečima, treba da bude program "Skok u budućnost - Srbija 2027", dodajući da su i personalna rešenja uslovljena tim programom.

"Ne želim da simplifikujem taj proces, jasno mi je da su medijski najatraktivnija kadrovska rešenja, ali ako ne postavimo stvari na pravo mesto, neće biti rezultata. 

Kako kaže, važno je da tim bude kompaktan i da se unese nova energija.

"Vlada će imati ljude koji su bili u vladi, neki od njih, a imaće i tekako ministre koji nisu danas ministri", naveo je Vučević.

Na pitanje šta će biti presudno i za odabir ministara, Vučević je rekao da tim mogu da čine oni koji mogu da donesu novu energiju i odvažnost da realizuje sve ono što treba da se uradi do 2027. godine.

"Ako ja smem da dodam i ko je čvrsto patriotski nastrojen i ko gleda isključivo interese Srbije", poručio je Vučević.

Kaže da je to, po njemu, prioritet, dodajući da je loše za Srbiju i njene građane to kada neko više vodi računa o nekim drugim zemljama ili organizacijama nego o svojoj državi, da bi se dopao nekome spolja.

"Nažalost imamo toga u političkom životu, pa i u Srbiji.  Nažalost neki ljudi koji dobiju veliku šansu misle da treba se dodovoravaju nekim drugim državama, a ne da vode računa o državnom i narodnom interesu", rekao je Vučević.

Vučević je ocenio da je vlada, sada u tehničkom mandatu, dobro radila svoj posao i da je Ana Brnabić bila sjajan premijer u tri mandata u gotovo sedam godina i da je ostvarila sa svojim timom ozbiljne rezultate.

Izvor: T a n j u g; Foto: RTS

VučevićSNSVladamandatarministri
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva