:

:

TV Most

clock

Avgust 03, 2023   13:34

0

106

Vučić, Dodik i patrijarh u manastiru Osovica o najvažnijim nacionalnim pitanjima

Predsednici Srbije i Republike Srpske, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, i patrijarh srpski Porfirije, razgovaraju danas u manastiru Osovica u opštini Srbac u Republici Srpskoj o najvažnijim nacionalinim pitanjima.

Razgovor se odvija bez prisustva medija, a planirano je da traje do polaska u Srbac, gde je za 17 časova najavljen obilazak novoizgrađenog vrtića.

Očekuje se da na sastanku bude reči o situaciji na KiM i o očekivanjima velikih sila u nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Trebalo bi da jedna od tema budu i snažni pritisci na kompletno rukovodstvo Republike Srpske koje  je stavljeno na "crnu listu" SAD, kao i pokušaji pojedinih zapadnih država i bošnjačkih političkih krugova da se Banjaluka optuži za razgradnju Dejtonskog sporazuma, što predstavlja veliku opasnost za opstanak Republike Srpske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je posetu Republici Srpskoj počeo obilaskom veličanstvenog manastira Osovica, u društvu predsednika RS Milorada Dodika i patrijarha Porfirija.

"Zadužbina kralja Dragutina Nemanjića i svedok naše preteške sudbine i istorije na ovim prostorima, ovaj manastir je centar okupljanja vernog naroda i očuvanja našeg identiteta kroz vekove", objavio je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbije.av. 

Uz ovu objavu, predsednik je objavio i snimak. 

"Kao simbol zajedništva, vere, nade i snage, ujedno je i najbolje mesto na kojem ćemo početi razgovore o veoma važnim temama za Srbiju, Srpsku i sve Srbe", poručio je Vučić.

16:50 - Vučić zahvalio patrijarhu na razumevanju u razgovoru o nacionalnim pitanjima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas patrijarhu srpskom Porfiriju na strpljenju i razumevanju koje je pokazao tokom sastanka u manastiru Osovica u opštini Srbac o najvažnijim nacionalinim pitanjima, kojem je prisustvovai i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Vučić je na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" istakao da "uvek mudre i blage reči Patrijarha Porfirija ujedinjuju, okupljaju i duhovno okrepljuju sve nas koji se borimo sa svakodnevnim izazovima i teškim iskušenjima pred koja je ponovo stavljen naš narod".

"Zato smo blagodarni za svaku reč i beskrajno strpljenje i razumevanje koje nam je pokazao i pri ovom susretu i u razgovoru o nimalo lakim pitanjima, a naše sveštenstvo će nastaviti da se moli za sabornost srpskog naroda gde god živeo. Hvala Vam, Vaša svetosti", napisao je on.

17:16 - Vučić sa Dodikom u obilasku vrtića "Srbija" u opštini Srbac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas posle podne nastavio je posetu Republici Srpskoj obilaskom novoizgrađenog vrtića "Srbija" u opštini Srbac zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U obilasku su i premijeri Srbije Ana Brnabić i Republike Srpske

Radovan Višković, član predsedništva BiH Željka Cvijanović, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić kao i ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Nikola Selaković.

Novi vrtić se prostore na više od 1.600 kvadratnih metara, a moći će da primi oko 200 mališana.

Video: T a n j u g

U izgradnju vrtića sredstva su uložile zajedno Srbija i Republika Srpska, oko 2,1 miliona konvertibilnih maraka (1,07 miliona evra).

U sledećoj fazi planirana je izgradnja dečijeg igrališta, parkinga, pristupne saobraćajnice.

Ovo je treći vrtić koji se gradi u Srpcu nakon što su prvi izgrađen 1972. godine uništile poplave, a od 1986. godine postoji vrtić montaznog tipa.

Vučić se ranije danas sastao sa Dodikom i patrijarhom Porfirijem u manastiru Osovica, u opštini Srbac.

Njih trojica su bez prisustva medija razgovarali o važnim nacionalnim pitanjima.

Vučić će sutra imati više sastanaka, položiti venac na spomen obeležje na Petrovačkoj cesti, a potom će prisustvovati i obeležavanju Dana sećanja na stradale i prognane Srbe.

Centralna ceremonija biće održana u Prijedoru u 19.00 časova.

Izvor: TV Most, T a n j u g; Foto: instagram/buducnostsrbijeav

VučićDodikPorfirije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva