:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 03, 2024   18:39

0

78

Vučić: Ići ćemo u formiranje pokreta, važno je jedinstvo

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić pozvao je večeras rukovodstvo stranke da se na izbore izađe u što širem frontu, jer Srbiji treba jedinstvo.

On je na sastanku beogradskih naprednjaka rekao da će to možda doneti glas manje, ali je važno da se pokaže jedinstvo i koliko su svi spremni da se bore za Srbiju.

"Zamolio bih rukovodstvo stranke da razmotri da na izbore izađete u što je moguće širem frontu, ne zbog možda glasa više, možda bude glas manje, ali je to važno da bi se pokazalo koliko nam je značajno jedinstvo i zajedništvo, da smo u stanju da se borimo za Beograd i Srbiju koju volimo više do svega. Zaboravite na razlike i to da li će neko da ima odbornika više ili manje, prekinite sa vašim raspravama i svađama i pokušajte da se ujedinite u jedan zajednički front za pobedu ne samo u Beogradu već i u celoj Srbiji", poručio je Vučić.

On je istakao da će biti sve lošija situacija svuda, a nama je potrebno da štitimo i branimo zemlju i čuvamo KiM i srpski narod, a da zemlja napreduje.

"Kada su prvi put pomenuli tenkove u Ukrajini, mnogi su rekli - neće se desiti, ali desilo se, sada spominju zapadne trupe u Ukrajini, desiće se. Biće sve teža situacija i nama je potrebno najbolje moguće rešenje za zemlju, da je čuvamo i branimo da pomognemo našem narodu na KiM, i čuvamo KiM u Srbiji, i da zemlja napreduje i ekonomski raste", rekao je Vučić. 

To nisu laki zadaci, rekao je predsednik.

"Zato treba da radimo više nego ikada i ići ćemo u formiranje pokreta da okupimo i one koji nisu deo stranke", poručio je Vučić.

On je naprednjacima rekao da zna koliko im je teško i koliko su naporno radili i za prethodne izbore, ali ih zamolio da sada rade i dva puta više. 

"Da im samo pokažemo kako se bori za svoju zemlju i za svoj grad. Lepo, mirno pošteno, odgovorno, sa idejama, programom, planovima. Sa ljudima koji neće da seju mržnju protiv bilo koga drugog i sa onima za koje znamo da će pošteno i i odgovorno da upravljaju našim gradom i kasom", rekao je Vučić. 

Pozvao je predsednike i rukovodstvo svih opština u Srbiji da izađu iz kancelarija i da tokom kampanje razgovaraju sa narodom. 

Želim pobedu da bi Beograd bio u dobrim rukama i mogao da se razvija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da želi ubedljivu pobedu naprednjaka na beogradskim izborima, da bi Beograd ostao u dobrim rukama i mogao da se razvija.

On je rekao i da nema lični interes da učestvuje u kampanji za nove izbore u Beogradu, ali da ima interes kao Beograđanin.

"Imam interes kao građanin, kao Beograđanin i kao građanin Srbije, jer bih voleo da Beograd ostane u dobrim rukama i da može da se razvija. Ali, verujte mi da mi je najveći motiv, vaša energija, vaša podrška, vaša snaga. Svaku kuću obiđite i mene nije sramota da kažem da ih pobedimo, da ih pobedimo ubedljivije nego u decembru", poručio je Vučić na sastanku beogradskih naprednjaka u hali "Šumice".

On je dodao i da zna njihove slabosti, ali i da zna  koliko su neki drugi mnogo lošiji. 

"Znam da ovde ima neko i da opomene ove ljude, a moraćemo mnoge i da menjamo", rekao je Vučić i dodao da neki kažu da on ima dobru dušu pa će posle mesec dana da zaboravi na to. 

"Moraćemo, ne zbog njih, ili moje dobre ili loše duše, već zbog zbog toga što ćemo morati bolje rezultate našem narodu da pokažemo, da sve te ljude promenimo. I neće tu biti pardona i neće biti nikakve milosti", istakao je on.

Vučić je zahvalio prisutnima i simpatizerima stranke jer su pokazali, kako je rekao, koliko vole svoju zemlju.

"Ono što mi je mnogo važno - beskrajno vam hvala na tome što ste sve ove godine, kad je bilo teško, uz svu ovu muku, uspeli da istrpite sve moguće uvrede, laži. Svakoga dana je to tako, nešto novo izmisle, sa samo jednim ciljem, da sruše svoju zemlju. I zato vam hvala što ste uvek i u svakom trenutku pokazali koliko volite svoju zemlju. I vi penzioneri, i vi mladi ljudi, vi koji ste jedni i drugi ponajviše uložili u našu budućnost. Vi koji ste dobro razumeli naše probleme iz prošlosti, a vi pred kojima je budućnost cele ove zemlje posebno", napomenuo je predsednik Srbije.

On je zahvalio i ženama na podršci.

"Hoću da se zahvalim svim ženama, damama. Zahvaljujući njima, pobeđivali smo i pobeđivaćemo uvek. Zašto? Zato što su žene bile te koje su pokazivale veću odgovornost od nas, muškaraca. Ne biste verovali koliko veći procenat žena nam pruža podršku, jer žene znaju šta je red, marljivost, odgovornost. One brinu o svakom detetu, kući, znaju šta je država i ne stavljaju to na kocku", kazao je Vučić.

On želi, kako je rekao, "još ubedljiviju pobedu nego u decembru".

Vučević: Neće stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, već građani Srbije

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je danas da je pobeda na izborima 17. decembra bila čista i ubedljiva i poručio da će na predstojećim izborima u Beogradu glasati građani Srbije i da neće "stranci odlučivati ko će biti gradonačelnik, ni ministri".

Foto: T a n j u g

"Želim da im pokažemo da ne možete poštene ljude da optužite da su lopovi i da im pokažemo - jeste Beograd kosmopolitski grad, ponosimo se time, ali Beograd je Srbija, Beograd je srpski grad, biće i ostaće. Borba počinje, neka bude do konačne pobede", poručio je Vučić.

"Neće stranci odlučivati ni ko može da glasa a ko ne, jer je to zapisano u Ustavu naše Srbije", rekao je Vučević u svom obraćanju na početku sastanka GO SNS u Šumicama.

Naglasio je da će večeras pitati predsednika Srbije Aleksandra Vučića da sa SNS ide na izbore.

"Mi ćemo večeras da pitamo kulturno, bratski da zamolimo da opet Aleksandar Vučić ide sa nama na izbore, jer se mi njega ne stidimo, jer je on deo nas i mi smo uz njega i bićemo uz njega. A predlažemo i ovoj drugoj opciji da i oni stave svog lidera ili svoje lidere, zašto se stide? Mi se ne stidimo čoveka koji ozbiljno i državnički vodi Srbiju, mi ćemo sa ponosom da idemo sa njim u kampanju, nego gde je vama (opoziciji) Đilas, da li smete njegovo ime da napšete?", rekao je Vučević.

On je uputio molbu svim mesnim i opštinskim odborima, svim članovima i funkcionerima da izađu na teren i vode kampanju.

"Svi na teren, i članovi i posebno funkcioneri, svi mesni i opštinski odbori. Da, mi ćemo da radimo, od čoveka do čoveka, od vrata do vrata, da obiđemo sve pijace i trgove, budemo sa narodom i da ih zamolimo da sačuvamo još jednom Beograd od ruku onih koji su ga pljačkali i razarali", rekao je Vučević.

Predsednik SNS je pozvao Vučića da ih i dalje predvodi.

"Da nas predvodi onaj sa kojim smo išli u pobede i sa kojim idemo u još jednu ubedljivu pobedu. Ne damo Beograd lopovima. Molim Aleksandra Vučića da nam se obrati i da povede ovu pobedničku energiju i listu", rekao je Vučević.

Šapić: Novi izbori u Beogradu prevazilaze lokalne teme, braniće se i država

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da su predstojeći novi beogradski izbori najvažniji od uvođenja višestranačja, što se lokala tiče, jer, kako je rekao, prevazilaze lokalne teme i biće vrednosni izbori kojima će se braniti i država.

Foto: T a n j u g

"Ovo su prvi izbori koji se ponavljaju na ovaj način. Ovi izbori se ne tiču komunalnih pitanja, ovo će biti vrednosni izbori, gde će se birati između dva pogleda na državu, narod, srpsku naciju, ekonomiju. To sam rekao pre mesec i po, dva, da Beograd mora da ima srpsku vlast, srpskog gradonačelnika. Kad god smo imali jugoslovensku vlast ili neku drugu, dobro je bilo svima drugima, najgore Srbima. Kad smo imali srpsku, bilo je dobro i drugima", rekao je Šapić.

On je rekao da je trenutak u svetu veoma specifičan.

"Ukoliko budemo dozvolili da izgubimo Beograd, pitanje je šta će sutra biti sa Srbijom. Mi, sa druge strane, imamo ljude koji uopšte nemaju dilemu kako bi rešili probleme koje nas tište decenijama, od Kosova, preko naše braće u Republici Srpskoj. Tako je, Kosovo je Srbija. Oni (opozicija) bi priznali Kosovo, odrekli se Republike Srpske, proglasili sami sebe genocidnim narodom, i kazali idemo u Evropu. Koju Evropu? Mi smo Evropa. Ova Evropa u kojoj se mi nalazimo, mi smo je krvlju branili. Moji i vaši đedovi su dali krv za ovu Evropu. Ne može Nemac da bude veći Evropljanin od nijednog od nas", napomenuo je Šapić.

On je istakao da se nada da će Srbija biti deo Evropske unije.

"Zato moramo u ovu kampanju da uđemo ujedinjeniji nego ikada, ovo je pitanje veće od gradske vlasti. I, kao što smo rekli kada su pokušali da napadnu institucije države, da ruše državu, nakon izbora, ovde je manje važno ko će da upravlja gradom. Ovde je pitanje da li ćemo da odbranimo državu. Važno je da živimo u uređenom društvu, a ne u bezvlašću, važno je da damo sve od sebe i da pobedimo", istakao je Šapić.

Brnabić: Cilj opozicije je da Vučić ne učestvuje u kampanji za izbore u Beogradu

Potpredsednica SNS i poverenica SNS za Beograd Ana Brnabić izjavila je danas na skupu stranke u Voždovačkom sportskom centru "Šumice" da je u predstojećoj kampanji cilj opozicije da se ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne nađe na listi SNS, pošto onda, kako je rekla, ne mogu da pobede.

Foto: T a n j u g

"Njima je cilj da u ovoj kampanji izbace Aleksandra Vučića iz trke, da ne sme da pozajmi svoje ime i svoj lik listi kojoj želi, jer su potpisali kapitulaciju dok god lista nosi njegovo ime, oni ne mogu da pobede. E, to neće moći. Jednostavno - neće moći", rekla je Brnabić.

Dodala je da je jedini način za opoziciju da dođe na vlast da 'stranci dođu, lupe šakom o sto i dovedu ih na vlast'.

"Zbog toga se nadam da će, ako bude želeo, i ova lista nositi Vučićevo ime, a njihova lista neka se zove kako je jedino fer - 'Nasiljem protiv Srbije, Šider, Šenah i Mihael Rot' ", rekla je Brnabić, i dodala da je politika nešto o čemu u Srbiji odlučuje narod, i da će tako biti sve dok su SNS i Vučić tu.

Prema njenim rečima, u SNS, čiji je, kako je rekla, ponosni član, i od Vučića je naučila da politika nije samo matematika.

"Mi zato nismo kao oni, kakvi su bili 2008. godine, kada su brutalno pokrali izbornu volju naroda, kada su uspeli da napabirče nekakvu većinu. Nikada za nas politika neće biti samo matematika, već glas naroda", rekla je Brnabić.

Ona je navela da su pripadnici opozicije nakon izbora u decembru 2023. godine pokazali svoje 'pravo lice'.

"To su ljudi koji su nakon izbora tražili od stranaca da ukinu suverenitet Republike Srbije, da se suspenduju njeni zakoni i institucije, to su ljudi koji su tražili da se Srbiji uvedu sankcije, ukinu fondovi, povuku investicije, da ljudi ostanu bez posla, kao kad su oni vladali. To su ljudi koji su tražili eksplicitno na svojim medijima da dođu neki stranci, lupe ovde šakom o sto i njih dovedu na vlast", rekla je Brnabić, dodajući da su pripadnici opozicije, prema njenim rečima, hteli da linčuju pripadnike RIK-a, upadnu u njihove prostorije i pokušaju da zauzmu Stari dvor u Beogradu.

Brnabić je rekla da je SNS na izborima u Beogradu u decembru 2023. pobedila 'uprkos najprljavijoj kampanji i najgorim napadima na SNS'.

"Najgadniji i najodvratniji napadi su bili na predsednika Vučića i njegovu porodicu", ocenila je Brnabić i dodala da je 20.000 ljudi više tada glasalo za SNS nego za opoziciju.

Rekla je da su aktivisti SNS u predizbornoj kampanji za izbore u decembru 2023. radili vredno i da nisu bili samo u okviru 'kruga dvojke'.

"Beograd nije samo to, i nikada neće biti, bez obzira na to šta oni žele i misle", rekla je Brnabić.

Dodala je da sada SNS ide na nove izbore u Beogradu, i to da još jednom pobedi.

"Radili smo naporno u protekloj kampanji, čini mi se da nikada nismo radili vrednije i disciplinovanije, niti da smo bili više na terenu, u svakoj opštini, mesnoj zajednici, svakom mestu u Beogradu. Nismo mi, kao oni, prelazili osam do deset kilometara dnevno u kampanji, nego mnogo više", rekla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

SNSBeogradski izboriMiloš VučevićAleksandar ŠapićAna BrnabićAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva