:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 26, 2024   11:35

0

70

Vučić: Otpočeo sam konsultacije za mandatara za sastav Vlade Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je otpočeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

Kako je objavio na svom Instagram nalogu budućnostsrbijeav, Vučić je danas razgovarao sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi "i "Ruska stranka – Slobodan Nikolić".

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Prema Ustavu, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade   nakon što sasluša mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade. 

Vučić sutra nastavlja konsultacije o mandataru, pozvane još dve liste

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sutra konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade, a na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Sastanak sa predstavnicima liste "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!", predviđen je u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini", pozvani su na razgovor u 11.45 sati.

Razgovorima sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" Vučić je danas počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade. 

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Izvor: TV Most

Aleksandar VučićVlada Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva