:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2024   21:17

0

51

Vučić: Prošlo je 25 godina i još se ne damo, ne pristajemo na komadanje Srbije

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je u Prokuplju na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine da je prošlo 25 godina otada i da se još ne damo i ne pristajemo na komadanje Srbije.

Vučić je na državno-komemorativnom skupu u Prokuplju zahvalio našoj braći i sestrama iz regiona što su došli, iz Crne Gore, Severne Makedonije i svih drugih delova bivše Jugoslavije. 

"Prva NATO bomba koja je ubila srpskog vojnika pala je baš ovde u Prokuplju. Ubila je Bobana Nedeljkovića. Njegov otac rekao jednu stvar sa kojom, čini mi se, svaki otac leže i budi se posebno u teškim vremenima. A to je - šta ti je važnije? Dete, sin ili zemlja? Dete ili otadžbina? Čak i kada mu se to najstrašnije što može da se dogodi, dogodilo, nije mogao da odgovori na to pitanje", rekao je Vučić.

Istakao je da su oni ubili Bobana zato što su hteli da nam unište otadžbinu, da nam unište Srbiju, da je raskomadaju.

"I misle da su u tome uspeli. Prošlo je 25 godina i još se ne damo. I još ne pristajemo na komadanje Srbije. Ima jedan mali narod u Evropi, u jednoj maloj zemlji, na jednoj maloj teritoriji, koji se dalje ponosno i dostojanstveno drži, koji ne pristaje na okupaciju i na naređenja sa strane. Jedan mali, ali ponosan narod koji hoće budućnost za sebe i svoju decu, onako kako su je njegovi ljudi odredili i opredelili", poručio je Vučić.

21:44 - Priština kao pridruženi član PS NATO-tek da znamo da u NATO nikada nećemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tokom obraćanja na državno-komemoratinom skupu povodom obeležavanja dana sećanja na stradale u NATO bombardovanju da su primili Prištinu kao pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO-a. 

"Hvala vam, tek da znamo da nećemo u NATO nikada, da ćemo da čuvamo i štitimo svoju vojnu neutralnost. I kad ih primite u Savet Evrope i na to ćemo da imamo odgovor. Toliko o vašim lažima, o sankcijama Prištini i o svemu drugom. Nema čime ih niste nagradili, nema čime Srbiju niste kaznili", rekao je Vučić.

On je potom poručio da ne mogu da nam otmu pravo da živimo za svoju zemlju i pravo da slobodu volimo više od bilo čega.

"Mala Srbija boriće se istinom, čašću, znanjem, svim što ima i svim čime raspolaže da sačuva svoju teritoriju, da sačuva svoj narod i da sačuva svoju budućnost. Rezervnu otadžbinu nemamo. I baš kao što je pesma rekla, volimo te otadžbino naša", rekao je Vučić.

On je naveo da je večeras posetio porodicu male Bojane, koja je stradala u NATO bombradovanju.

"Bojana je imala 11 meseci. Umrla je u očevim rukama. Otac je tada imao nepunih 30 godina. Iako sam naviknut kao predsednik da dobijam loše vesti, neretko da izrazim saučešće mnogima i nije to uvek lako. Večeras da bih pokazao kako ne plačem, kako sam valjda jak čovek, snažan muškarac, da ne bih zaplakao pred majkom Marijom i pred sestrom Anđelkom, promenio sam temu na najgluplji mogući način, pitam Anđelku kako ide škola i sve znam i kako ide i škola i šta je završila. Da ne pokažete koliko vas to sve boli i 25 godina kasnije", rekao je Vučić.

Kako je dodao, i ove godine, više nego prethodnih, navalili su da nam objasne da je u stvari to bilo potrebno, da je to bilo zbog nas, da su oni to sve uradili i napravili kako bi Srbija krenula napred, kako bi Srbija išla u budućnost.

"A onda vam u sledećoj rečenici uz to kako im je žao neke Bojane i neke Milice i neke Sanje, onda vam kažu, verujemo da će Srbija i Kosovo zajedno da gledaju u budućnost. U stvari hoće da vam kažu, ne, ne želimo. Mi smo svoj prljavi posao komadanja Srbije obavili. Moje, kao predsednik Srbije za ove tri godine koliko ću još da obavljam tu dužnost je da im kažem, niste. Jači je ovaj narod i jača je Srbija nego što mislite. Odupiraćemo vam se dok dišemo, odupiraćemo vam se, jer ne možete da nam ukinete slobodu", poručio je Vučić.

On je istakao da Srbija nikada neće dobrovoljno pristati da joj uzmu Kosovo i Metohiju - da nestane naša Srbija. 

Predsednik je rekao da će se Srbija boriti svim što ima i čime raspolaže, da sačuva svoju teritoriju. 

Poručio je svim prijateljima Srbije, kako je rekao "i stvarnim i lažnim" da se Srbija zahvaljuje na svemu. 

"Znaćemo da upamtimo sve ovo iz teških vremena, a Srbiju su mnogi pokušali da ugase i nikada nisu uspeli. I ova kiša je znak za preporod Srbije. Pre 25 godina je bio meteorološki divan dan, tada su počeli da ubijaju. Danas je kiša, dosta je vašeg ubijanja", rekao je predsednik. 

Srbija će znati da se sačuva i da se odbrani, poručio je Vučić. 

Predsednik Vučić objavio je, između ostalog, na instagram profilu buducnostsrbijeav nakon obraćanja u Prokuplju da će se "mala Srbija boriti istinom, čašću i znanjem - svim što ima da sačuva svoju teritoriju, narod i budućnost. Rezervnu otadžbinu nemamo. Volimo te, otadžbino naša i nikome te nećemo dati. Neka živi naša Srbija! Neka živi budućnost Srbije."

Izvor: TV Most, T a n j u g; Foto: instagram/buducnostsrbijeav

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva