:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 30, 2019   20:15

0

213

Vučić sa Hanom i Mičelom o taksama Prištine

Predsednik Aleksandar Vučić i evropski komesar Johanes Han su, u telefonskom razgovoru, razmotrili situaciju na Zapadnom Balkanu, posebno odnose Beograda i Prištine. Vučić razgovarao i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Aleksandar Vučić je ponovo ukazao na posledice koje taksa na srpsku robu ima na odnose i stabilnost u regionu.

U razgovoru sa komesarom Johanesom Hanom još jednom je istakao spremnost Srbije da nastavi dijalog, nakon što Priština odustane od neopravdane takse, koja, osim srpske privrede, ugrožava svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji.

Predsednik je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju i na angažovanju da se postojeći problem reši.

Komesar Han je pozdravio spremnost Srbije da sačuva mir i stabilnost.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom i sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Dvojica sagovornika su razmotrili situaciju u regionu, a posebno odnose Beograda i Prištine i moguće načine za prevazilaženje zastoja dijaloga izazvanog uvođenjem taksi na srpsku robu.

Mičel je rekao da očekuje da Priština ukine takse na srpsku robu i stvore uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić rekao je da je Srbija spremna da istog trenutka, po ukidanju tih taksi, nastavi dijalog, jer je opredeljena za očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Izvor: RTS

Aleksandar VučićJohanes HanKosovoTakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva