:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Februar 08, 2022   8:29

0

99

Vučić: Uvek ću osuditi antisrpski stav Đukanovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će uvek i na svakom mestu da osudi izrazito antisrpski pristup crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i kako je rekao, njegove izmišljotine i brutalne laži o malignom uticaju Srba i Srbije, o tome da su Srbi maligni narod sa malignim uticajem zajedno sa Rusima.

"Uvek ću da se protiv toga borim", poručio je Vučić.

Povodom Đukanovićeve izjave posle smene predsednika crnogorske skupštine Alekse Bečića da je propala velikosrpska agresija na Crnu Goru, Vučić je, gostujući sinoć ns tv Hepi, rekao da se Đukanoviću još priviđaju različite svari od, kako je rekao, "nekih dana kada su mu se priviđali različiti snovi".

"Neka nastavi tako, ima pametnija posla da se bavi", poručio je Vučić i naveo da nema problem sa tim dok je Đukanoviću on smetnja.

"To je bolje dok ne pređe na srpski narod i srpsku crkvu. Odlično sam razumeo poruku. Nemam problem ni sa čim, ali on mora da zna da ću uvek da štitim srpski narod i da branim Srbiju, znam koliko to opasnosti nosi, znam sve ", istakao je Vučić .

On je rekao da nije dečak od 19 godina i da nije neiskusan u ovom poslu, ali da alternativu nema.

"Imam jednu zemlju i jedan narod. A da svaki put kada ne znate šta ćete sa svojom teškom ekonomskom situacijom, jer nema nijedne nove fabrike na severu Crne Gore, kada imate problem, za to budu krivi Srbija, Vučić i srpska crkva. Sram vas bilo, dosta više sa tim", poručio je Vučić.

On je rekao i da je Srbija uvek spremna za razgovor i da nama oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci nisu ni za šta krivi, da su to naša braća i prijatelji.

"Ne ugrožavamo nezavisnost Crne Gore, ali nećete šikanirati srpski narod misleći da niko ne sme da odgovori, sme i nastaviće da odgovara", rekao je Vučić.

Povodom pada crnogorske vlade rekao je da se time nije bavio i da neće, jer je to pitanje za drugu državu.

Vučić je primetio da je on kriv za sve i Đukanoviću i Aljbinu Kurtiju, ali da može sa svima da razgovara, mada, kako kaže, ne vidi smisao razgovora ni sa Đukanovićem ni sa Kurtijem.

Na pitanje da li se to odnosi i na Bakira Izetbegovića napominje da nije slična situacija i da ne bi bilo fer da to tako kaže. Kaže da će otići bilo gde u Sarajevo i da je spreman da razgovara.

Dodaje i da sa Plenkovićem može pristojno da razgovara i da završavaju stvari od interesa.

Vučić kaže da će odnosi između Srba i Hrvata morati da budu bolji.

"Ali neću da prihvatim da je Oluja bila legitimna akcija i Jasenovac radni logor...., oni neće neke druge stvari", rekao je Vučić, ali je dodao da to neće da izazove dodatne potrese u odnosima dve zemlje.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićMilo Đukanović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva