:

:

TV Most

clock

April 20, 2023   22:31

0

157

Vučić: Veliki pritisci na Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija trpi sve veće pritiske zapandih političara i diplomata koji traže da Beograd uvede sankcije Rusiji.

Vučić je tokom gostovanja na TV Prva istakao je da je jedan od poslednjih političara koji je to od njega tražio ministrar spoljnih poslova Švedske Tobijas Bilstrem koji je juče posetio Beograd. 

"Svi samo ponavljaju 'da uvedeš sankcije, da uvedeš, sankcije'. A videli ste šta sam sve rekao onom Šveđaninu. Sve što sam rekao, to sam i mislio. Napao da uvedem sankcije, i samo to. Dosadilo mi je to pitanje", rekao je Vučić.

Naglasio je da se uvek trudi da bude pristojan iako to, kako kaže, nije uvek lako.

"I kažem ono što sam rekao našem narodu. Da je naša zemlja suverena i nezavisna, da sama donosi odluke", naveo je Vučić i naglasio da kao predsednik mora da vodi računa o interesima zemlje.

"Nekada bih vrlo rado opsovao sa nekima koji nisu pristojni. Moram da vodim računa. Ali da oćutite, da ne kažete ništa na ovo. Ovo će ućiti u istoriju svetske blamaže, da imaju dva odsto nameštenu izlaznost, a da kažu da su izbori legalni i legitimni", zaključio je Vučić. 

Izvor: T a n j u g

VučićSrbijaRusijasankcijepritisci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva