:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 08, 2024   0:27

0

122

Vučić: Zadovoljan sam onim što sam čuo, poruke su nam bile jasne i sadržajne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zadovoljan onim što je čuo večeras na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN i istakao da su poruke Srbije bile sadržajne i jasne, odgovorne i ozbiljne.

"Videli ste na kraju argumentaciju koja se zasiva na velikoj mržnji, opozicionaru Sanduloviću. Kada ne možete da odgovorite zašto nema ZSO, o napadima na Srbe, o tome zašto maltretirate zaposlene u srpskim ambulantama, kakva je to robusna demokratija gde je izlaznost tri odsto,  morate da krenete sa uvredama. Dobro je što nisu imali argumentaciju", rekao je on novinarima nakon sednice.

Prema njegovim rečima tek će izanalizirati sednicu ali da misli da na srpskoj strani ima sedam od 15 zemalja.

"Po govoru predstavnika nekih zemalja rekao bih da smo u pravu. Zadovoljan sam onim što sam čuo. Najviše na strani Prištine, su bili Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen korektnim istupom Francuza, izuzetnim istupom Alžira, Kine, Ekvadora, Rusije, Mozambika.... ", zaključio je Vučić.

Sve što Srbija danas finansira na KIM deo je predviđene ZSO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ne postoje paralelne strukture na Kosovu i Metohiji, jer sve što Srbija danas finansira predstavlja deo predviđene Zajednice srpskih opština.

"Rešite nam ZSO, 11 godina to stoji netaknuto. Neće da pominju ZSO, svi koji štite Aljbina Kurtija pominju Banjsku, jer jedino to mogu da pomenu. Kurti beži od ZSO kao đavo od krsta. Kao i 2013. i 2015. godine, za šta nam je (Boris) Pistorijus rekao da ima paralenih struktura. Nema paralelenih struktura, zato što sve što danas finansiramo je deo predviđene ZSO. I po vašem papiru, papiru iz EU, to mora da bude finansirano od Srbije. To sam pokušao danas u dva navrata da kažem", rekao je Vučić novinarima posle vanredne sednice SB UN.

On je dodao da nije stigao sve da kaže na sednici što je želeo.

"Ne možete sve da kažete, da stignete. Hoću samo da kažem da smo uložili ogromnu energiju. Rizikovao sam svoju karijeru, znam šta će da mi rade posle ovoga, rekao sam stvari koje se nekima ne dopadaju, ali to je moj posao. Da se borim za našu Srbiju. Ponosan sam na to što smo dali, sve od sebe smo dali. Da li je rezultat najbolji, ne znam", istakao je Vučić.

On je zahvalio i svom timu koji je, kako je rekao, borio i radio celu noć.

"Došli smo ovde, pokazali da se ne plašimo nikakvih konsekvenci. Bićemo uz naš narod, može biti tehničkih problema narednih dana, ali Srbija nikada neće ostaviti svoj narod", naglasio je Vučić.

Sednica SB UN mala, ali značajna pobeda Srbije, izneli argumente

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sednica Saveta bezbednosti UN bila mala, ali značajna pobeda Srbije i da je važno što je sednica bila otvorena, jer je Srbija mogla da iznese svoje argumente i činjenice.

"Dobili smo otvorenu sednicu, na kojoj su mogli da se čuju naši argumenti koji nisu bili bez stvarnog sadržaja, koji nisu bili bez činjenica, a koje mnogi bezbroj puta nisu ni želeli da čuju. To je čini mi se nešto važno što smo dobili", rekao je Vučić nakon hitne sednice SB UN odgovarajući na pitanje novinara šta je Srbija dobila sednicom. 

On je pomenuo i da je američki predstavnik na sednici rekao da SB UN nije mesto za razgovor o KiM.

"Nažalost, zahvaljujući odlukama iz 2010. godine, ovo mesto nije bilo važno za odlučivanje o KiM. Ja sam srećan i zahvalan i Amerikancima što smo na kraju imali otvorenu sednicu. Jer kod njih se inače uvek samo čuje ono što Kurti govori, a ovu našu argumentaciju gotovo nikada nisu mogli da čuju", rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da se večeras na SB UN Srbija borila, a ne Aleksandar Vučić.

"Znate, kad smo došli ovde, redovnom linijom, iz Srbije, imao sam sat vremena samo da obavim neke pripreme. U avionu sam se pripremao za nastup. Čitao, gledao, ispravljao sve, prevodio", objasnio je predsednik.

On je dodao da je ponosan na Srbiju koja sme da se ponaša odgovorno, ozbiljno i koja sme da čuva svoj slobodarski duh i da u lice kaže "popu pop, bobu bob" i da čuva svoju zemlju i da štiti svoju budućnost.

"Naš narod treba da zna da ćemo se boriti za njih kao što će se boriti za istinu. Uvek i celog života i o Banjskoj i u svemu drugom. I neću da idemo onim lakšim putem koji bi svako izabrao, već ako je potrebno i težim, ali slobodarskim, srpskim putem", rekao je Vučić.

On je naglasio da su se on i srpski predstavnici u SB UN borili za svoju zemlju.

"Neki drugi su se borili protiv naše zemlje. Jedino što mogu na kraju da kažem je da je ovo danas, jedna mala, ali značajna pobeda Srbije", zaključio je Vučić.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VučićSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva