:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 14, 2022   19:38

0

115

Vulin: Srbija poštuje princip teritorijalnog integriteta, EU ne

Mnistar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin ocenio je danas da „tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji i da prizna takozvano Kosovo, a sve u istoj rezoluciji", može samo neko ko, kako je naveo, "o Srbiji ne zna ništa, ko je bahat ili ko je član Evropskog parlamenta ili sve troje", saopštio je danas MUP.

"Ne znam ni kako da razumem da se od Srbije traži više medijskog pluralizma i u isto vreme zahteva zabrana medija čiji su osnivači iz Rusije, jer vrše rusku propagandu, ali sam razumeo da sve laži o Srbiji i predsedniku Srbije, koje se svakog dana izgovaraju u medijima čiji osnivači dolaze iz zemalja Evropske unije, nisu predmet zabrinutosti. Te laži su lekovite kao ona laž, koja je poslužila da se otpočne pogrom na Kosovu i Metohiji 2004. godine, da su Srbi svojim psima naterali albansku decu u Ibar ili kao ona laž da je Vučić određivao koga će da tuku u Glini ili laž da je držao Sarajevo na nišanu", naveo je Vulin.

Podsetio je da je Srbija na evropskom putu već decenijama i dodao da se čini da je pravo vreme da vojna neutralnost preraste i u političku. 

"Ako nije jasno zašto, slobodno pročitajte rezoluciju evroposlanika u kojoj se od Srbije traži ono što niti može, niti hoće da uradi. Srbija će nastaviti da se dosledno pridržava poštovanja principa teritorijalnog integriteta, što se za Evropsku uniju nikako ne bi moglo reći", poručio je Vulin, komentarišući tekst izveštaja o Srbiji koji je usvojio Evropski parlament, a u kojem se, između ostalog, od Srbije zahteva da se uskladi sa sankcijama protiv Rusije, te da je to ključni element koji će određivati ukupan napredak Srbije na putu pristupanja Evropskoj uniji.

Izvor: T a n j u g

Aleksandar VulinEUsankcijeRusijaKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva