:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   19:34

0

152

Za gradonačelnika Severne Mitrovice prijavljena četiri kandidata

Kancelarija za registraciju političkih partija i potvrđivanje primila je četiri prijave za potvrđivanje političkih subjekata i kandidata za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, potvrdio je za Kontakt Plus član CIK-a Nenad Rikalo.

Prijavljeni kandidati su Milan Radojević iz političke partije Srpska lista, Dušan Milunović, nezavisni kandidat, Fljorent Azemi iz političke partije PDK i Erden Atić iz političke partije Pokret Samoopredeljenje.

Prema rečima Nenada Rikala, opštinska izborna komisija je formirana i počela je sa radom 27. oktobra.

Komisiju, koja broji devet članova, čine predstavnici političkih partija i članovi koji imaju iskustva sa prethodnih izbora.

Tačan broj biračkih mesta još nije utvrđen. Takođe, još nije određeno da li će i na koji način Misija OEBS biti uključena u izborni proces.

Rikalo je dodao da će birački spisak biti usvojen dve nedelje pre dana održavanja izbora, odnosno 12 novembra.

Rok za predaju kandidatura za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo, istekao je danas.

Vanredni izbori, zakazani za 29. novembar, organizuju se nakon što su čelnici opština Severna Mitrovica i Podujevo, Goran Rakić i Agim Veljiu, prešli na funkcije u vladi u Prištini.

Predizborna kampanja počinje 12. novembra, a završava se 27. novembra.

Rok za potvrđivanje kandidata za predsednika opštine je 2. novembar, dok je 4. novembar poslednji datum za odustajanje od učešća na izborima.

Akreditacija posmatrača traje do 21. novembra.

Kosovski predsednik Hašim Tači raspisao je 20. oktobra vanredne izbore za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.

Severna Mitrovica ostala je bez predsednika nakon što je Goran Rakić iz Srpske liste postao zamenik kosovskog premijera i ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Avdulaha Hotija.

Vršilac dužnosti predsednika opštine Severna Mitrovica od sredine juna je Aleksandar Spirić.

Podujevo ide na izbore iz istog razloga, jer je Agim Veljiu iz redova Demokratskog saveza Kosova u februaru podneo ostavku na to mesto, kako bi preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova.

Prijava, odnosno registracija za glasanje putem pošte na izborima za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo počela je danas, saopšteno je iz kosovske Centralne izborne komisije (CIK).

Izvor: Radio Kontakt Plus

KiMSeverna Mitrovicaizbori za gradonačelnika
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva