:

:

TV Most

clock

Jul 05, 2020   18:09

0

422

Zabrana kretanja od 21 do 05 u nekoliko opština na KiM

Vlada u Prištini odlučila je da ograniči kretanje u nekoliko gradova u kojima postoji veliki broj slučajeva infekcije korona virusom, te da u isto vreme zabrani rad restorana, kafića i kafana. U poslednjih 36 sati na KiM je preminulo 13 inficiranih osoba.

"U gradovima u kojima postoji veliki broj inficiranih, od večeras u Prištini, Prizrenu, Uroševcu i Vučitrnu ograničićemo kretanje građana od 21.00 do 05.00", rekao je kosovski premijer Avdulah Hoti nakon sastanka sa zdravstvenim stručnjacima zbog naglog rasta broja zaraženih i umrlih na KiM.

Hoti je rekao da, s obzirom da restorani, kafići i drugi uslužni objekti ne prate preporuke, preporučeno je da se promeni vreme njihovog rada.

Uslužni lokali, kafići, restorani biće zatvoreni od 21.00 do 05.00 ujutru. Tokom dana u vreme kada lokalima rad bude dozvoljen biće moguće služenje na otvorenom i za poneti.

Broj putnika u javnom prevozu biće prepolovljen.

Hoti je kazao je da će biti smanjen broj angažovanih u institucijama, a biće angažovano samo osoblje na suštinskim poslovima.

Najavio je da će nebitne usluge biti smanjene u zdravstvenim ustanovama.

Institut za javno zdravlje u Prištini objavio je da je u poslednja 24 časa zabeleženo 178 novih slučajeva infekcije koronavirusom, što je rekordan broj od početka epidemije.

U poslednjem krugu testirano je 346 sumnjivih uzoraka od kojih je više od polovine bilo pozitivno. U poslednjih 36 sati na KiM je preminulo 13 inficiranih osoba. 

Izvor: RTS

KiMkoronaviruszabrana kretanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva