:

:

TV Most

Foto: Sterijino pozorje

clock

Jun 03, 2023   21:49

0

91

Zatvoreno 68. Sterijino pozorje, dodeljene nagrade u više od deset kategorija

U našem najstarijem teatru svečano je zatvoreno 68. Sterijino pozorje. Nakon nedelju dana fantastičnog programa koji su ispratili brojni gledaoci, dodeljene su nagrade u više od deset kategorija, nakon čega je odigrana predstava u čast nagrađenih ,,Slika nepoznatog" Narodnog pozorišta ,,Toša Jovanović" iz Zrenjanina i Sterijinog pozorja. 

Sterijina nagrada za najbolju predstavu 68. Sterijinog pozorja pripala je predstavi ,,Uspavanka za Aleksiju Rajčić" Đorđa Kosića, u režiji Juga Đorđevića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, saopštio je žiri festivala.

Dobitnik Sterijine nagrade za tekst savremene drame je Đorđe Kostić za istu predstavu, dok je nagrada za režiju pripala Milošu Loliću za predstavu ,,Yankee Rose" Beogradskog dramskog pozorišta.

Za najbolju dramatizaciju su nagrađeni Kokan Mladenović, Mina Petrić, Darko Cvijetić, Dubravko Mihanović i ansambl predstave za ostvarenje ,,Što na podu spavaš".

Sterijinu nagradu za glumačko ostvarenje dobili su Vanja Ejdus, za ulogu u predstavi ,,Uspavanka za Aleksiju Rajčić", Danica Maksimović za ulogu u predstavi ,,Yankee Rose", Matija Rupel za ulogu Klovna u predstavi ,,52 herca" Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice i Saša Krmpotić za ulogu u predstavi "Što na podu spavaš" Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Sterijina nagrada iz Fonda Dara Darinka Čalenić za najbolju mladu glumicu pripala je Ivani Percan Kodarin za ulogu u predstavi ,,52 herca", a za najboljeg mladog glumca Luka Grbić za ulogu u predstavi ,,Yankee Rose".

Izvor: T a n j u g ; foto: Sterijino pozorje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva