:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2019   18:11

0

205

Završena trodnevna vežba "Srpski štit"

Trodnevna vežba "Srpski štit 15", koju izvodi pešadijska četa Treće brigade Kopnene vojske za učešće u multinacionalnoj operaciji "UNIFIL", završena je u bazi "Jug" i na poligonu "Borovac".

Cilj vežbe, kojom rukovodi zamenik komandanta Treće brigade kopnene vojske pukovnik Dragan Antić, je provera spremnosti jedinica za učešće u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija "UNIFIL" u Republici Liban, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na vežbi i tokom priprema za upućivanje u multinacionalnu operaciju pešadijska četa radila je u uslovima koji ih očekuju i u multinacionalnom okruženju u Libanu, a situacije na vežbi su u potpunosti prilagođene onima koje ih očekuju na terenu.

Tokom tri dana uvežbavani su organizacija rada na bazi, patroliranje, rad na stalnom kontrolnom punktu i osmatračkoj stanici, kontrola masovnih okupljanja, postupci u slučaju nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, napad na patrolu, napad na bazu i ostalo.

Današnjoj vežbi prisustvovao je i potpukovnik Huan Alberto Kios, komandant Španskog bataljona u okviru multinacionalne brigade u sektoru "Istok", u čijem će sastavu srpska četa izvršavati zadatke u zoni operacije misije "UNIFIL".

Izvor: RTS

vojna vežba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva