:

:

TV Most

clock

Oktobar 23, 2022   15:47

0

135

Žigmanov zahvalio Vučiću na ukazanom poverenju

Lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov, koji je predložen za ministra za ljudska i manijska prava u novoj Vladi Srbije, zahvalio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i obećao da ono neće biti iznevereno.

On je u objavi na Tviteru istakao da je to priznanje i za njegovu stranku, za dosledno zalaganje za društvenu pravednost, prava nacionalnih manjina i dobro Hrvata u Srbiji.

"Takva uverenja biće mi vodilje i dalje", poručio je Žigmanov.

Žigmanov je poslanički mandat osvojio na parlamentarnim izborima u Srbiji 3. aprila, kada je DSHV nastupio u okviru koalicije „Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani“.

On je u julu nakon susreta s Vučićem izjavio da je njegova stranka spremna da bude deo institucija u kojima se donose odluke i da pruži doprinos demokratskom razvoju Srbije.

Radman: Žigmanov će doprineti jačanju položaja Hrvata

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je danas uverenje da će lider vojvodanskih Hrvata Tomislav Žigmanov, kao ministar u novoj Vladi Srbije, doprineti jačanju položaja Hrvata u Srbiji.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske, Grlić Radman je u telefonskom razgovoru u ime vlade čestitao predsedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, koga je ranije danas Srpska napredna stranka predložila za ministra za ljudska i manjinska prava u novoj Vladi Srbije, prenosi Hina.

U saopštenju se navodi da je u razgovoru istaknut značaj daljeg rada na poboljšanju statusa i položaja hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, posebno njihove zastupljenosti na svim nivoima vlasti.

Grlić Rdman je naglasio da je hrvatska vlada do sada sistemski podržavala sve napore ključnih institucija hrvatske manjine u Srbiji i da će nastaviti da aktivno deluje u zaštiti nacionalnih i kulturno-identitetskih interesa Hrvata u Srbiji na svim nivoima.

Izvor: T a n j u g

Tomislav ŽigmanovVlada SrbijeGordan Radman Grlić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva