:

:

TV Most

clock

Decembar 01, 2023   17:00

0

135

Žitelji Orahovca i Velike Hoče zajedno za Branka Antića

Meštani Orahovca i Velike Hoče su u protekla dva dana pokazali svoju humanost na delu. Oni su po svojoj mogućnosti, učestvovali u sakupljanju pomoći (novca) za Branka Antića.

 

Branko Antić je poznat kao veliki humanitarac i dobrotvor, kao i osnivač i predsednik HO „Srpska solidarnost“. Svoju humanost, ali i hrabrost, najviše je iskazao u najtežim danima virusa korona. On je tada besplatno prevozio zdravstvene radnike u rizične zone, kada se i sam razboleo od iste bolesti. Poznat je i kao dugogodišnji, dobrovoljni davalac krvi. Sa svojom organizacijom na različite načine je pomagao Orahovcu i Velikoj Hoči. Zato su se meštani ova dva mesta odazvali pozivu Privremenog organa opštine Orahovac i ovoga puta su oni odlučili da pomognu Branku. On sada boluje od raka koji je metastazirao na plućima i nije u mogućnosti da zarađuje za život, pa mu je sada svaki vid pomoći potreban.

Na prikupljanje pomoći za Branka pozvao je i paroh orahovački otac Milan Stanojević. On je zamolio svoje parohijane da svako koliko je u mogućnosti materijalno pomogne, ali i da se svi mole za Brankovo ozdravljenje.

„Dragi parohijani, naš brat humanitarac Branko Antić iz Beograda, koji godinama vodi HO Srpska solidarnost, bolestan je od opake bolesti koja je metastazirala na plućima. Ne može da zarađuje za život, a sve manje može da se kreće i to uz pomoć štaka. Primio je 12 ciklusa hemoterapija. Branko je godinama pomagao našoj deci poklonima, pomogao je da se otvori stomatološka ordinacija u Velikoj Hoči, organizivao mnogo puta ekskurzije za našu decu i ovu poslednju po manastirima u Crnoj Gori. Zato vas molim da se po svojim mogućnostima uključite u akciju da pomognemo Branku, da mu bar olakšamo finansijski da se bori koliko može. Takođe, da se i molimo da mu Gospod da ozdravljenje. Narednih dana će neko od naših meštana (Velika Hoča, Orahovac) obići sve domove u cilju prikupljanja novčane pomoći za Branka. Sada smo mi njemu potrebni da ga podržimo. Na društvenim mrežama takođe imate informacije kako može da mu se pomogne pa da pokušamo. Priključiće nam se i naše institucije, da zajedno budemo i u ovoj akciji“, rekao je otac Milan Stanojević.

Na ovaj poziv odazvao se veliki broj meštana gornjeg dela Orahovca kao i Velike Hoče. Pomoć su omladinci prikupljali po domaćinstvima i ustanovama u ova dva mesta. Sav prikupljeni novac je predat Privremenom organu opštine Orahovac koji će ga dalje prebaciti Branku.

Profesorka srpskog jezika i književnosti u orahovačkoj Gimnaziji Olivera Radić, takođe svedoči o velikoj humanosti Branka Antića. Ona kaže da je važno što su se meštani udružili, da simboličnim prilozima žele da poruče Branku kako misle na njega i da se mole za njegovo ozdravljenje.

„Branko je bio uz nas svih ovih godina. Sa svojom organizacijom je pomagao našem narodu na različite načine. Humanitarnom pomoći i paketićima za decu, pomagao je takođe i rad naše ambulante. Sve do trenutka kada mu je zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju bio je ovde prisutan, a posle preko svojih saradnika humanitaraca. Pakete hrane koje je Srpska solidarnost pripremala dobijali su usamljeni meštani po selima u Sredačkoj župi, a i danas ima dece koja dobijaju stipendije njegovom zaslugom. Žao nam je što se razboleo, žao nam je što ne možemo više da učinimo za njega, ali je važno da smo se udružili i da ovim našim simboličnim prilozima želimo da mu poručimo da mislimo na njega, da se molimo za njegovo ozdravljenje i da ga čekamo u Orahovcu i Velikoj Hoči“, rekla je Olivera Radić, meštanka Orahovca.

Branko Antić je za svoju humanost više puta bio odlikovan. Od predsednika Srbije dobio je Orden zasluga za narod, od Grada Beograda nagradu za herojsko delo „Despot Stefan Lazarević“. Takođe je i dobitnik priznanja „Dobročinitelj“, koje mu je dodelila Vlada Republike Srbije.

On sada vodi svoju najvažniju bitku i potrebna mu je pomoć svih dobrih ljudi. Ovo je račun na koji može da se Branku uplati novac: 340 32343819 95.

Izvor: Radio Goraždevac; Foto: Radio Goraždevac

KiMVelika HočaOrahovacBranko AntićSrpska solidarnosthumanitarna akcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva