:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Oktobar 19, 2018   19:22

0

374

Radio Beograd uživo iz Gračanice

Prvi program Radio Beograda, danas je uživo emitovao jutarnji program iz studija 2 Radio Gračanice.

U emisiji pod nazivom “Uhvati dan”, urednik i voditelj programa Aleksandra Mladenović ugostila je najpre naše kolege Jasminu Stojković i Zorana Stankovića sa kojima je razgovarala o predstojećoj 19. godišnjici RTV Gračanice.
Iz studija 2 radio Gračanice, slušaoce Radio Beograda pozdravili su između ostalih predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, direktor Doma kulture Gračanica Živojin Rakočević, novinar i publicista Đorđe Jevtić, direktori osnovnih škola iz Gračanice i Lipljana Vladimir Milkić i Bratislav Đedović, kao i desetine drugih predstavnika svih relevantnih institucija sa prostora centralnog KiM.

” Kad počne sezona lepog vremena Radio Beograd praktikuje da izađe iz svog studija i radi emisije sa terena. Ove godine radili smo u Vojvodini i centralnoj Srbiji. a danas smo u Gračanici i nadam se da ćemo našim slušaocima uspeti da približimo sliku života u Gračanici i okolnim sredinama”, kaže urednica i voditeljka Aleksandra Mladenović.
Producent prvog programa Radio Beograda Svetlana Stevanović, istakla je da je, iako je trebalo mnogo napora dovesti toliko ljudi u svega par sati programa, bilo veliko zadovoljstvo raditi u Gračanici.
“Znam da je mnogo teže doći onima iz Lipljana, Suvog dola, Obilića i drugih okolnih sredina za koje naši slušaoci u Beogradu nisu ni čuli. Nadam se da smo uspeli da im približimo makar delić života ovih ljudi. Obično se priča o Kosovskoj Mitrovici, Gračanici, Prizrenu, ali retko ko od naših slušalaca ne zna kako žive Srbi u Osojanu, Drajčićima, i drugim malim sredinama. Volela bih da sledeću emisiju radimo iz kosovskog pomoravlja”, kaže Svetlana.
Uz zahvalnost na, kako su sami rekli, “izuzetno gostoprimljivim domaćinima, na kraju uspešno odrađenog jutra, kolege iz Radio Beograda istakle su da su se u našem studiju osećali kao u “svojoj kući”.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva