:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2018   19:24

0

364

Srpska lista: Dok medjunarodna zajednica ćuti oni pale srpske kuće

Srpska lista upozorila je da su, dok kosovski Albanci protivpravno stvaraju vojsku a međunarodna zajednica ćuti, Srbi i dalje meta napada na Kosovu i Metohiji. Prošle noći zapaljena je kuća povratničke porodice Kostić u selu Belo Polje, nadomak Peći.

"Po praksi, nema reakcije nadležnih institucija na KiM na ovaj etničkog napad kojim se jasno šalje poruka svima koji razmišljaju o povratku na Kosovo i Metohiju da od toga odustanu", navodi se u saopštenju Srpske liste.

U danima kada se u skupštini u Prištini vređaju srpski poslanici, a srpskom narodu šalju poruke da će biti pretvoreni u sudžuk, onda je ovo samo nastavak antisrpskog delovanja sa ciljem zastrašivanja i proterivanja preostalog srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Srpska lista najoštrije je osudila ovaj gnusni čin i pozvala sve one koji su "brže-bolje ustali da napadaju svoju državu kada se pominjao kompromis, sporazum i mir, da i sada ustanu i osude napade na srpske poslanike i imovinu Srba na Kosovu i Metohiji".

Srpska ista od predstavnika međunarodne zajednice na KiM očekuje da konačno počnu da rade svoj posao, da zaštite Srbe i obezbede funkcionisanje vladavine prava na ovim prostorima.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva