:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Decembar 11, 2018   13:05

0

102

Studenti na KiM promovisali kreativnu aplikaciju

Na najnovijem protestu studenti u Kosovskoj Mitrovici promovisali kreativnu aplikaciju koja pokazuje njihovo snalaženje kako doći do robe koja im je potrebna za život.

U studentskom klubu  u Kosovskoj Mitrovici predstavljena je video igrica pod nazivom „Baci plazmu preko Jarinja“. Simboličnu igricu osmislili su studenti iz Republike Srpske uz podršku visokoškolaca Prištinskog univerziteta.

“Kao što smo i na prethodnim našim protestnim performansima rekli, mi ćemo nastaviti da se borimo demokratski i mirno.Ova igra pokazuje sve ono  sa čime se mi borimo i susrećemo, a moram da napomenem da je danas sa nama i glavni lik igrice i osoba kojoj je najstrožije zabranjen ulaz na KiM, a to je plazma”, rekao je Nemanja Biševac, student prorektor.

Jedan od autora, student Filip Fićović istakao je da je igrica samo još jedan vid performansa kojim pokazuju borbu protiv nerazumnih mera Prištine.

“Mi smo još u akciji povodom zabrane  ulaska Kosova u Unesko pokazali da je budućnost Srbije zapravo u IT sektoru, tako da ovo je još jedan vid našeg performansa kojim pokazujemo našu borbu protiv nerazumnih mera i neracionalnih akciza od 100 odsto koje su odredile prištinske vlasti”, rekao je Fićović.

Igrica se još danas besplatno može preuzeti preko Gugl plej prodavnice. Ovo je samo prva verzija, a u skladu sa daljim razvijanjem situacije na severu KiM, biće ažurirana.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva