:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Novembar 20, 2018   13:03

0

236

Uručeni ključevi stanova u Suvom Dolu

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas u Suvom Dolu ključeve od 16 stanova socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima.
 

Popović je tom prilikom istakao da je projekat socijalnog stanovanja jedan od najznačajnijih u opštini Gračanica u oblasti brige o ljudima.
„Prioritet opštine Gračanica je pronalaženje načina da se pomognu porodice, koja je osnov jednog društva. Ukoliko stabilizujemo porodice možemo da opstanemo ovde. Ovo je srećan dan za mene, a verujem i za šesnaest porodica koje smo uspeli da udomimo. Ne planiramo da stanemo na ovome, imamo planove i za narednu godinu, jer nam je prioritet da mladim bračnim parovima i socijalnim kategorijama kojima nemaju način da sebi obezbede dom omogućimo najosnovnije uslove za život“, kazao je Popović.
„U završnoj fazi je 24 stana u Lapljem Selu i očekujem da će i oni vrlo brzo biti dodeljeni onima kojima su najpotrebniji. Osim toga u toku je izgradnja još 12 stana u Donjoj Gušterici. To govori da se opština Gračanica trudi da pomogne onima kojima je pomoć potrebna“, dodao je Popović.
Četvoročlana porodica Janković krov nad glavom čekala je više godina.
„Nakon 15 godina u tuđoj kući dobili smo svoj krov nad glavom. Veliki je ovo događaj za nas, posebno jer večeras proslavljamo slavu i u buduće ćemo goste dočekivati u svom domu. Zahvaljujemo se opštini Gračanica i predsedniku Srđanu Popoviću što su nam pomogli“, rekao je Suzan Janković.
Ugovor o korišćenju stana u Suvom Dolu potpisala je i tročlana porodica Čepkenović.
„Prezadovoljni smo, za nas ovo znači novi početak i novi život. Živeli smo šest godina kao podstanari u kući u Lipljanu. Zahvaljujemo se opštini i predsedniku“, kazao je Aleksandar Čepkenović.
Stan je dobila i četvoročlana porodica Jović iz Suvog Dola.
„Osećamo se veoma lepo i ovo je za nas jedan od najsrećnijih dana u životu. Rešili smo veliko životno pitanje i verujem da će od danas biti mnogo lakše. Znači nam mnogo, da živimo ovde, da i dalje stvaram porodicu“, kaže Ivan Jović. 
U Suvom Dolu sredstvima opštine Gračanica izgrađene su četiri zgrade sa ukupno 16 stambenih jedinica namenjenih socijalno ugroženim porodicama i mladim bračnim parovima. Devet porodica ugovore o korišćenju stanova potisalo je početkom jula, a preostalih sedam porodica to je učinilo danas, nakon čega je u Suvom Dolu organizovana dodela ključeva.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva