:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

April 23, 2019   17:22

0

193

Volonteri Crvenog krsta Gračanica uspešno izveli  akciju evakuacije u slučaju zemljotresa

Uspešno izvedenom akcijom evakuacije i spašavanja u slučaju zemljotresa, volonteri Crvenog krsta Gračanica u saradnji sa Vatrogasnom službom i službom Hitne pomoći u Lapljem selu, još jednom su pokazali da su dobro obučeni za brzu reakciju u slučaju elementarnih nepogoda.

Akcija je izvedena u OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu, a direktor škole Ljubiša Karadžić ističe da je ova pokazna vežba i prilika da učenici ono što su teoretski naučili  primene u praksi.

„Ovo je jedna od škola sa najvećim brojem učenika, trenutno imamo oko 300 đaka i ovakve vežbe su  veoma značajne, jer naši učenici imaju priliku da u praksi vide kako treba da reaguju u slučaju evakuacije zbog zemljotresa“, kaže Karadžić.

Sekretar Crvenog krsta Sveta Živić kaže da je saradnja sa školom po ovom pitanju počela još oktobra  meseca, kada su učenici trećeg i četvrtog razreda uključeni u predavanja na temu evakuacije u slučaju zemljotresa.

„Predavanja su držali naši volonteri u okviru programa Crvenog krsta Srbije, koji trenutno realizuju Crveni krst Gračanice i Leposavića. Ovo danas je bila simulacija zemljotresa i mogu reći da smo u saradnji sa službom  Hitne pomoći i Vatrogasnom službom uspešno izveli akciju evakuacije i spašavanja“, kaže Živić, koji ističe da crveno krst Gračanice ima veliki broj volontera koji su postizali značajne rezultate na republičkim takmičenjima hitne medicinske pomoći.

Volonter Irena Mladenović kaže da je u akciji učestvovalo 25 volontera Crvenog krsta Gračanica i da je saradnja sa decom bila odlična.

„Učenici su odgovorili zadatku i pokazali veliko interesovanje za učešće u ovoj akciji.Veoma smo zadovoljni i kako smo sve to izveli i mislim da smo i mi kao volonteri uspešno realizovali ono što smo prolazili kroz obuku“, kaže Irena,  koja ističe da se  nada  da će volonteri iz Gračanice i na ovom polju imati uspeha na tamičenjima.

Izvor: RTV Gračanica

KiMvolonteri Crvenog krstaGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva