:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2022   9:59

0

126

Abazović danas prvi put odgovara na pitanja poslanika

Crnogorski premijer Dritan Abazović danas će prvi put od preuzimanja ove funkcije u okviru "premijerskog sata" u parlamentu odgovarati na pitanja poslanika.

Prema najavama, Abazović će odgovarati na pitanja o nastavku puta Crne Gore ka EU članstvu, ali i na pitanje poslanika DF-a Andrije Mandića "zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala i zašto se ne nastavi sa stavljanjem iza rešetaka ključnih nosilaca mafiokratske vlasti, koje teško optužuju nalazi Europola.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica tražiće od premijra odgovor u vezi njegovih ranijih izjava o DPS-u Mila Đukanovića.

Poslanik SD-a Damir Šehović pitaće Abazovića kakav je trenutni status komandanta PTJ Petra Kneževića u Upravi policije, te šta konkretno planira da preduzme nakon njegovog nedavnog priznanja da je tokom policijske akcije na Cetinju 4. i 5. septembra bio u neposrednoj komunikaciji sa pojedinim kriminalnim grupama.

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković pitaće koje korake premijer planira da preduzme kako bi se pokrenuo proces ozbiljnog dijaloga vlasti i opozicije u cilju obezbeđivanja Ustavne kvalifikovane većine za izbor VDT, članova Sudskog saveta i sudija Ustavnog suda.

Poslanika koalicije Crno na bijelo iz CIVIS-a Srđana Pavićevića zanima borba protiv šverca cigareta i da li će Abazović ići do kraja u toj borbi.

A poslanika PzP-a Branka Radulovića interesuje na koji način je premijer planirao da realizujete borbu protiv endemske korupcije i organizovanog kriminala.

Abazović: Ubistvo Duška Jovanovića prioritet ove vlade

Crnogorski premijer Dritan Abazović poručio je danas na mestu ubistva direktora i glavnog i odgovornog urednika podgoričkog dnevnika Dan Duška Jovanovića pre 18 godina da je rešenje tog slučaja na listi prioriteta njegove vlade.

Abazović je rekao da se nada da će novo tužilaštvo uraditi ono što prethodnici nisu, a trebalo je.

"Spremni smo da prihvatimo međunarodnu ekspertizu", rekao je Abazović.

On je rekao da će učiniti sve da istina izađe na videlo, iako u Crnoj Gori, kako je rekao, postoji oni kojima istina ne odgovara.

Pozvao je novo tužilašvo da urade sve što je do njih da se utvrde sve činjenice. Isti apel uputio je policiji, i građanima.

"Da je bilo više volje u tom periodu, da su se dokazi tretirali na drugačiji način, mi bi danas obeležili ovaj dan sa istinom ko je ubio Duška Jovanovića", rekao je Abazović.

Rekao je i da se s promenom vlasti prioriteti nisu menjali i da je ubistvo Jovanovića i dalje visoko na toj listi, preneli su podgorički mediji.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva