:

:

TV Most

clock

Avgust 08, 2023   22:03

0

107

Američki senator: Podrška Kosovu 1999. godine jedna od najvrednijih akcija SAD

Američki senator Džek Rid ocenio je danas u razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da je "podrška Kosovu 1999. godine jedna od najvrednijih akcija SAD".

Kako se navodi u saopštenju iz Kurtijevog kabinera, Rid, koji je predsednik Odbora za oružane snage američkog Senata, dodao je da ceni, kako je rekao, "napredak koji je Kosovo postiglo" i dao podršku "pozitivnim rezultatima“. 

Kurti je, dodaje se, zahvalio Ridu na "kontinuiranoj podršci SAD Kosovu u svakoj fazi oslobođenja, nezavisnosti i razvoja", prenosi Reporteri.

Prethodno je američkog senatora primila predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, koja je rekla da je Priština "preduzela korake za poboljšanje situacije na severu pokrajine".

Ona je Ridu rekla da SAD nemaju većeg saveznika u regionu od tzv Kosova i zahvalila mu na podršci SAD kosovskim bezbednosnim snagama.

Rid boravi u poseti Zapadnom Balkanu kako bi se upoznao sa bezbednosnom i političkom situacijom i njenim uticajem na američku nacionalnu bezbednost, navodi Ekonomia online.

Izvor: T a n j u g

Džek RidAljbin KurtiVjosa OsmaniSADKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva