:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 18, 2023   10:31

0

124

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, Biro pruža podršku predsedniku Srbije

Na sednici Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti kojom je predsedavao sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ivica Dačić, zaključeno je da je bezbednosna situacija u Republici Srbiji stabilna, a da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika  Srbije  Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, navedeno je u saopštenju . 

Tokom sednice razmatrana je aktuelna situacija u Republici Srbiji, sa posebnim osvrtom na stanje u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji, izazovi od ilegalnih migranata na teritoriji čitave zemlje, kao i druge pretnje po stanje javnog reda i mira u Srbiji. 

Kako je navedno u saopštenju, zaključeno je da su svi segmenti sektora bezbednosti u skladu sa svojim nadležnostima u punom kapacitetu angažovani na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, kao i bezbednosti građana Srbije. 

Dačić: Situacija u Srbiji stabilna

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, ali da će bezbednosne službe nastaviti da rade radi očuvanja mira i bezbednosti u našoj zemlji.

U izjavi za medije posle Sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, Dačić je rekao i da Biro daje bezrezervnu podršku naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama u Prištini, posebno s obzirom na ogromne pritiske koji na se na njega vrše iz inostranstva, ali i od, kako je rekao, njihovih "izvođača radova" u zemlji.

Dačić je rekao da je situacija u svetu veoma složena i na ivici sukoba velikih sila, ali da mi moramo da sačuvamo mir i stabilnost u zemlji. 

Sednici Biroa su prisustvovali  članovi tog tela: direktor  Bezbednosno - informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin, direktor Vojnobezbednosne agencije general -major Đuro Jovanić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, ministar odbrane Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kao i direktor Kancelarije saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka Goran Matić. 

Izvor: T a n j u g

Biro za koordinaciju rada službi bezbednostiIvica Dačić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva