:

:

TV Most

clock

Decembar 03, 2023   18:31

0

92

Biševac: Tribina ProGlasa doživela fijasko; Građani poslali jasnu poruku

Nemanja Biševac, član Predsedništva Srpske liste je izjavio danas da je tribina ProGlasa, koja je danas održana u Kosovskoj Mitrovici, doživela fijasko.

"Danas je u Kosovskoj Mitrovici fijasko doživelo okupljanje samozvane elite, takozvanog ProgGlasa. Tom prilikom je na tribini u njihovoj organizaciji prisustvovalo svega desetak ljudi, a od toga samo nekoliko sa severa Kosova i Metohije. Na taj način, naši građani su poslali jasnu poruku da veruju isključivo predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj politici koja garantuje, mir, budućnost i prosperitet našem narodu na ovim prostorima", istakao je Biševac.

On je podsetio da je više od 100 profesora sa Prištinskog univerziteta, istaknutih intelektualaca i uglednih ljudi sa ovih prostora svojim potpisom podržalo predsednika Aleksandra Vučića i listu “Srbija ne sme da stane”.

"Ono što želim da naglasim i što je već svima jasno, Srbi danas žive nikad teže na ovim prostorima, zahvaljujući antisrpskom režimu Aljbina Kurtija. Nažalost, kvaziopozicionari iz Beograda nikada nisu smogli hrabrosti da za to okrive Aljbina Kurtija, već šta god da se desi okrivljuju sopstvenu državu. Zato Kurti našim predstavnicima zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju, a istovremeno ovim opozicionarima otvara širom vrata i postavlja crveni tepih, jer Kurti dobro zna da opozicija ima za cilj jedino da podeli i posvađa srpski narod na ovim prostorima", rekao je Biševac u izjavi za medije.

Tribina „Potpiši i podrži ProGlas“ održana je danas u Kosovskoj Mitrovici. Građanima se obratio dr Miodrag Jovanović, profesor Univerziteta u Beogradu, pisac i izdavač Gojko Božović, i Milica Andrić Rakić, programska menadžerka Nove društvene inicijative. 

Učesnici ove i ostalih tribina tribina ističu da ProGlas nije program nijedne političke stranke, već trasiranje osnovnih pravaca kako institucije treba da funkcionišu i da se o ProGlasu razgovaralo još dok izbori u Srbiji nisu bili ni na vidiku.

Izvor: Agencije

Nemanja BiševacKosovska MitrovicaProGlastribina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva