:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2023   8:33

0

156

Britanska ambasada u Prištini: Kfor nadležan za pitanje navodnog šverca oružja

Britanska ambasada u Prištini nije konkretno odgovorila na pitanja novinara da li je upoznata sa navodima o 'švercu oružja' iz centralne Srbije na tzv. Kosovo, nakon što je britanska poslanica Ališa Kerns iznela tvrdnju da je u taj šverc, navodno, umešana i Srpska pravoslavna crkva.

Ambasada Velike Britanije u Prištini je istakla da je za to pitanje nadležan Kfor.

Britanska ambasada je kratko saopštila da je Kfor, mirovna misija NATO-a, u okviru koje je delovao britanski bataljon, taj koji je nadležan po ovom pitanju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kfor je ranije saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja koji se obavljao preko administrativne linije između Kosova i centralne Srbije u pravoslavne crkve, kolima hitne pomoći.

"Navodno prisustvo ilegalnog oružja prijavljeno je štabu Kfora, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome što je prijavljeno", saopšteno je iz Kfora.

Britanska poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns optužila je Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercu oružja iz centralne Srbije na KiM.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je izjava Kerns deo 'propagandnog rata koji se sprovodi protiv Srbije', a čiji je cilj da se i Srpska pravoslavna crkva protera sa KiM.

Izvor: T a n j u g

Britanska ambasadaPrištinaoružjeSPCAliša KernsKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva