:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

clock

Februar 13, 2024   17:52

0

59

Dačić primio novoimenovanog ambasadora Slovačke

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u kurtoaznu posetu novog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Slovačke Republike u Republici Srbiji Mihala Pavuka. 

U srdačnom i otvorenom razgovoru obostrano je ocenjeno da su bilateralni odnosi dve zemlje tradicionalno veoma dobri i prijateljski, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. 

Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje neguju izuzetne političke odnose, uz ocenu da je u predstojećem periodu neophodno raditi na daljem intenziviranju bilateralnog političkog dijaloga na svim nivoima, za šta na obe strane postoji spremnost. 

Ministar Dačić istakao je da Beograd posebno visoko ceni principijelnu podršku Slovačke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. 

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovačke Republike evrointegracijama Republike Srbije, kao i na razumevanju koje pokazuje prema pozicijama Republike Srbije kada je u pitanju nastavak ovog procesa. 

Ambasador Pavuk je istakao da će se i lično angažovati na daljem očuvanju odličnih političkih odnosa između naše dve zemlje, kao i na jačanju političkog dijaloga i povećanju broja uzajamnih poseta na različitim nivoima.

Rekao je da će Slovačka i ubuduće nastaviti da pruža čvrstu podršku evropskim integracijama Republike Srbije. 

On je sa zadovoljstvom je istakao da se nada da će predstavnici slovačke nacionalne manjine i dalje ostati integralni deo naših odnosa. 

Konstatovano je da postoje brojne mogućnosti za dalje jačanje svih vidova saradnje u oblastima koje su od značaja za obe strane, posebno u sferi ekonomije, kao i na multilateralnom planu, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Ivica DačićSlovačkaambasador
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva